Την αγορά δυο Aframax επιβεβαίωσε η Thenamaris

thenamaris_martinos_

Η Thenamaris επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει στην παραγγελία δύο Aframax τάνκερ από το Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering της Νότιας Κορέας, τα οποία προορίζονται για παράδοση στις αρχές του 2017.

Τα χωρητικότητας 115,000 dwt product tankers θα κοστίσουν μέχρι και 55 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που αναφέρουν επίσης ότι η συμφωνία με τον κατασκευαστή περιλαμβάνει την δυνατότητα επιλογής ενός ακόμα ζεύγους aframax, γεγονός που πιθανότατα θα ανεβάσει τη συνολική τιμή -μαζί με τα extras- στα 224 εκατομμύρια δολάρια.

Η Thenamaris έχει κατοχυρωμένο άλλο ένα νεότευκτο τάνκερ, το χωρητικότητας 112.800-dwt Seasprite που θα της παραδοθεί από το DSME το επόμενο έτος.

Η Sungdong έχει ήδη υπογράψει αρκετές κρατήσεις για ένα μεγάλο αριθμό των 115.000-dwt τάνκερ κατασκευής της. Η Orpheus Marine (Lyras Maritime) έχει τρία πλοία υπό παραγγελία που αναμένονται να παραδοθούν το 2016, ενώ η Navig8 έχει κάνει κράτηση για 10 στο ναυπηγείο, με την παράδοση να αναμένεται μεταξύ Μάιου του 2015 και Ιουλίου του 2016.

Διαβάστε ακόμα