Το απόγευμα η απόφαση για το Βόρειο Αιγαίο

timthumb

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο και συζητήθηκε το τι μέλλει γενέσθαι στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα.

Μετά την καταγγελία της σύμβασης από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, την έκπτωση της από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις γραμμές αυτές ως έχουν, η οποία όμως παρήλθε χωρίς να κατατεθούν επίσημες προτάσεις από τις εταιρείες, η σημερινή ημέρα είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στην συνεδρίαση του ΣΑΣ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού μας. Οι εκπρόσωποι της Λήμνου πήραν τον λόγο και απαίτησαν να δοθούν περισσότερα χρήματα για τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου, ώστε να μπορέσουν οι εταιρείες να βάλουν ένα αξιοπρεπές, σύγχρονο πλοίο στα δρομολόγια που θα μας εξυπηρετούν.

Η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η οποία θα αναφέρει πόσα δρομολόγια θα εκτελούνται, ποια λιμάνια θα προσεγγίζονται και τι λεφτά θα δοθούν, αναμένεται να βγει το απόγευμα.

Η απόφαση – γνωμοδότηση του ΣΑΣ στη συνέχεια θα δοθεί στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος και θα αναθέσει τις γραμμές σε κάποια εταιρεία. Οι Hellenic Seaways και Blue Star είναι αυτές που φαίνεται να έχουν τον πρώτο ρόλο, με την Hellenic, να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο κοντά στην συμφωνία.

Στην συνεδρίαση του ΣΑΣ το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι της ΝΕΛ, οι οποίοι και έδειξαν ενδιαφέρον για την γραμμή του Βορείου Αιγαίου, αφού όπως είπαν, αν είναι περισσότερα τα χρήματα, τότε και αυτοί μπορούν να μας εξυπηρετήσουν.

Εν αναμονή των σημαντικότατων εξελίξεων για τη Λήμνο και το Βόρειο Αιγαίο…

limniakifoni.gr

Διαβάστε ακόμα