Το δικαίωμα απόκτησης και δεύτερου VLGC άσκησε η DryShips


Με μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της να επεκταθεί στις μεταφορές υγραερίου (LPG) η ελληνική ναυτιλιακή DryShips Inc. Του Γ. Οικονόμου ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την άσκηση του δικαιώματος για την απόκτηση ενός υγραεριοφόρου δεξαμενόπλοιου τύπου VLGC (Very Large Gas Carrier) έναντι 83,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή έχει ήδη συνάψει για το συγκεκριμένο VLGC συμφωνία χρονοναύλωσης πενταετούς διάρκειας με μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία αγνώστων στοιχείων, με option επέκτασης για ακόμη τρία χρόνια.

Προγραμματισμένο να ενταχθεί στον στόλο της DryShips τον Σεπτέμβριο του 2017 το πλοίο αγοράστηκε ως μέρος μιας “μηδενικού κόστους” συμφωνίας που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2017 για την απόκτηση μέχρι και τεσσάρων υψηλών προδιαγραφών VLGCs μεταφοράς υγροποιημένο αέριου πετρελαίου (LPG).

Από τη χρονοναύλωση, η εταιρεία αναμένει ακαθάριστα έσοδα ύψους 54,7 εκατ. δολαρίων για την ελάχιστη διάρκεια του ναυλοσυμφώνου, ενώ αν εξασκηθούν και οι options επέκτασής της, τότε τα ακαθάριστα έσοδα μπορεί να φτάσουν και τα 92,7 εκατ. δολάρια.

Μέρος της τιμής αγοράς της τάξης του 25% θα καταβληθεί κατά το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, που αναμένεται να συμβεί εντός του Μαρτίου, με το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται σε δόσεις μέχρι την παράδοση του πλοίου από την HHI, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της DryShips.

“Η δεύτερη αυτή επένδυση στην αγορά υγραερίου αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου και μας επιτρέπει να κάνουμε χρήση της διαθέσιμης ρευστότητάς μας άμεσα”, δήλωσε ο ο Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η DryShips εξάσκησε στις αρχές Ιανουαρίου την πρώτη option στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογράψει. Το συγκεκριμένο VLGC, που επίσης βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νότιο Κορέα αναμένεται να ενταχθεί το στόλο της εταιρείας τον Ιούνιο του 2017 κι έχει επίσης εξασφαλισμένη μια συμφωνία χρονοναύλωσης πενταετούς διάρκειας με πετρελαϊκό κολοσσό.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια του Οικονόμου Aframax ηλικίας 5 ετών του Αλαφούζου

Διαβάστε ακόμα