Το Ιράν μετασκεύασε ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ σε αεροπλανοφόρο με drones!

Το Ιράν προετοιμάζεται για την ολοκλήρωση της μετασκευής ενός πλοίου μεταφοράς κοντέινερ σε πλοίο μεταφοράς drones. Το Shahid Bagheri , όπως ονομάζεται το πλοίο, έχει προκαλέσει ανησυχία για την ασφάλεια στον Περσικό κόλπο και την γύρω περιοχή.

Το Shahid Bagheri είναι ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ που ήταν γνωστό με το όνομα “SARVIN”. Είχε μεταφορική ικανότητα τα 3280 TEU και παραδόθηκε το 2000. Το πλοίο μετατράπηκε σε αεροπλανοφόρο στο ναυπηγείο ISOICO κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς και τώρα ελέγχεται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Χαρακτηρίζεται ως μια «κινητή ναυτική πόλη», που διασφαλίζει την ασφάλεια των θαλάσσιων εμπορικών διαδρόμων του Ιράν και τα δικαιώματα των Ιρανών ναυτικών και ψαράδων.

Μεταξύ των τροποποιήσεων είναι ένα επιπλέον κατάστρωμα που διαθέτει διάδρομο περίπου 170 μέτρων. Το πλοίο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει την απονείωση και την προσνείωση ενός μεγάλου αριθμού drones μεγάλης εμβέλειας σταθερών πτερύγων. Το πλοίο αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στα πλοία που πλέουν σε αυτή την θαλάσσια περιοχή.

Ο αντιναύαρχος Μπραντ Κούπερ του 5ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι το Ιράν συμμετείχε ενεργά στην υποστήριξη των Χούτι παρέχοντας πόρους, χρηματοδότηση και εκπαίδευση. Το Ιράν βοηθά τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη στο να πραγματοποιούν επιθέσεις στα εμπορικά πλοία τους τελευταίους τρεις μήνες.

Περίπου 35 εμπορικά πλοία έχουν γίνει στόχος των drones και των πυραύλων των Χούτι μέχρι στιγμής. Το πλοίο μεταφορά αυτοκινήτων «Galaxy Leader» έπεσε θύμα πειρατείας και από τότε κρατείται στα ύδατα της Υεμένης.

Διαβάστε ακόμα