Το Κινέζικο ναυτικό παρέδωσε τρεις πειρατές στην Σομαλία

Οι τρεις συλλήφθεντες για πειρατεία που παραδόθηκαν στις αρχές της Σομαλίας

Ένα κινεζικό ναυτικό πλοίο παρέδωσε τρεις Σομαλούς κατηγορούμενους για πειρατεία στις αρχές της αφρικανικής χώρας την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των διεθνών ναυτικών δυνάμεων να καταστείλουν την αναζωπύρωση της πειρατείας φέτος.

Οι πειρατές συμμετείχαν στην απόπειρα πειρατείας τον Απρίλιο του φορτηγού πλοίου με σημαία Τουβαλού OS35, το οποίο διασώθηκε εντέλει από το κινεζικό ναυτικό, αφού το πλήρωμα έστειλε ένα σήμα κινδύνου.

“Ένα κινεζικό ναυτικό πλοίο παρέδωσε σήμερα τρεις πειρατές στο Puntland σήμερα”, δήλωσε ο Ahmed Saiid, αναπληρωτής διευθυντής των ναυτικών αστυνομικών δυνάμεων στην ημιαυτόνομη βόρεια περιοχή του Puntland.

Στους πειρατές που παραδόθηκαν στις αρχές του Puntland περιλαμβάνεται ένας τοπικός πειρατής ηγέτης γνωστός ως Aw Kombe, προσέθεσε.

Στην ακμή τους το 2011, οι Σομαλοί πειρατές προχώρησαν σε 237 επιθέσεις από την ακτή της Σομαλίας και κράτησαν εκατοντάδες ομήρους, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας (IMB).

Εκείνο το έτος, η οργάνωση “Ocean’s Beyond Piracy” εκτιμά ότι το παγκόσμιο κόστος της πειρατείας ανέρχεται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ναυτιλιακή βιομηχανία κάλυψε περίπου το 80% αυτών των δαπανών, ανέφερε η οργάνωση.

Οι επιθέσεις σημείωσαν απότομη πτώση, από την στιγμή που οι πλοιοκτήτες επένδυσαν στην ασφάλεια των πλοίων και απέφυγαν τις ακτές της Σομαλίας. Αλλά αυξήθηκαν πάλι φέτος και το ναυτικό των Η.Π.Α. εκτιμά ότι αυτή η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην έντονη ξηρασία στο έθνος του Κέρατος της Αφρικής.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι οι όμηροι από την 3η σερί επίθεση Σομαλών πειρατών

Διαβάστε ακόμα