Το LNG εξαπλώνεται και στην υπεράκτια βιομηχανία

lng

Η Harvey Gulf International Marine LLc, θα γραφτεί στη ναυτική ιστορία της Βόρειας Αμερικής όχι μόνο ως η πρώτη ιδιοκτήτρια/διαχειρίστρια εταιρεία ενός dual fuel (διπλού καυσίμου) βοηθητικού υπεράκτιου πλοίου που αποθήκευσε LNG για καύσιμο αλλά και που ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη μεταφορά LNG από φορτηγό σε πλοίο για να τροφοδοτήσει το M/V Harvey Energy με LNG.

Το Harvey Energy κατασκευάστηκε στο GCSG του Gulfport και βασίζεται στον σχεδιασμό Vard Marine 1 311 και τροφοδοτείται από 3 Wartsila 6L34DF γεννήτριες διπλού καυσίμου που παρέχουν 7.5MW ρεύματος που τροφοδοτείται από το σύστημα LNGPac της Wartsila. Το με αμερικανική σημαία Harvey Energy έχει χαρακτηριστεί από το ABS ως + A1, OSV, + AMS, + DPS-2, + ACCU, UWILD, FFV-1, ENVIRO +, GP, GFS (διπλού καυσίμου ντίζελ) Ε Με 5.150 τόνους νεκρού βάρους, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 253.000 USG μαζούτ, 18.000 bbls υγρής λάσπης, 1.600 bbls μεθανόλης, 10.250 ft3 ξηρού τσιμέντου και 78.000 USG καυσίμου LNG.

Αυτός ο ιστορικός ανεφοδιασμός πραγματοποιήθηκε σε ένα τερματικό στην ξηρά που ανήκει σε μια θυγατρική της Martin Midstream Partners LP στην Pascagoula. Στις δραστηριότητες μαζί με το πλήρωμα του Harvey Energy συμμετείχε η αμερικανική ακτοφυλακή, το ABS, η Wartsila, Martin Energy Services LLC, κρατικοί και τοπικοί φορείς και η GCSG. Η διαδικασία ψύξης πήρε περίπου 12 ώρες για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία και πίεση της δεξαμενής χρησιμοποιώντας 3.800 γαλόνια αζώτου. Ο ανεφοδιασμός LNG ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από λίγες ώρες ψύξης. Το Harvey Energy θα προχωρήσει έπειτα σε δοκιμές toy LNG πριν από την παράδοση.

Ο κ Shane Guidry, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harvey Gulf, σχολίασε. “Η ιστορική σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Harvey Gulf προς τους πελάτες της και το περιβάλλον της να παράσχει τις πιο προσιτές, καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές λύσεις για να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων τους”.

Σε συνεννόηση με το Harvey Energy, η Harvey Gulf ετοιμάζεται να λειτουργήσει την πρώτη εγκατάσταση θαλάσσιου ανεφοδιασμού LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πλοίου στο λιμάνι της Fourchon στη Λουιζιάνα. Η εγκατάσταση τροφοδοσίας καυσίμου θα είναι μια ζωτικής σημασίας προσθήκη στις αναπτυσσόμενες υποδομές ανεφοδιασμού LNG, υποστηρίζοντας κρίσιμες λειτουργίες των υποστηρικτικών πλοίων του στόλου της υπεράκτιας βιομηχανίας αερίου και πετρελαίου που λειτουργούν με βάση την οικολογική καύση LNG.

Διαβάστε ακόμα