Το μεγαλύτερο πλοίο Ro-Ro πρώτη φορά στα Εμιράτα

jolly_titanio_

Η Abu Dhabi Terminals, διευθύντρια και διαχειρίστρια εταιρεία του Khalifa Port Container Terminal (KPCT), διοργάνωσε ειδική τελετή για την πρώτη επίσκεψη του μεγαλύτερου στον κόσμο πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων roll-on/roll-off (ro-ro). Το όνομα του πλοίου είναι Jolly Τιτάνιο και το μήκος του είναι 240 μέτρα, το πλάτος του είναι 37,5 μέτρα, κι έχει 6.350 μέτρα μεταφορικής ικανότητας Ro-Ro ειδικά κατασκευασμένης για τη μεταφορά τροχοφόρων φορτίων, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, ρυμουλκούμενων και φορτηγών.

Έχει την ικανότητα να κουβαλά 3.900 teu, και αυτό το καθιστά το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ro-Ro που επισκέφθηκε ποτέ τα ΗΑΕ. Το πλοίο θα φθάνει σε KPCT κάθε 15 ημέρες και η διαδρομή του θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα λιμάνια: Castellon-Γένοβα-Salerno-Άκαμπα-Port Sudan-Τζέντα-Τζιμπουτί Μπαντάρ Αμπάς-Jebel Ali-Αμπού Ντάμπι-Jubail-Τζιμπουτί-Τζέντα-Μισουράτα.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο Martijn van de Linde, η Abu Dhabi Terminals ADT έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει ένα πρόγραμμα επέκτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο στόχος είναι να εξασφαλίσει την πρωτοποριακή θέση της εταιρίας στην παροχή ειδικευμένων υπηρεσιών προς τους πελάτες. Η εταιρεία έχει καταφέρει να διευρύνει το δίκτυό της που περιλαμβάνει 52 διεθνείς τοποθεσίες. Επιπλέον, διατήρησε στενή συνεργασία με κύκλους logistics και ναυτιλιακούς κύκλους που έχουν χρησιμοποιήσει το Khalifa Port ως κεντρικό προορισμό.

Ως μέρος της τελετής, στον καπετάνιο Francesco Scotto Di Fasano απονεμήθηκε το παραδοσιακό βραβείο του λιμανιού για την πρώτη αυτή επίσκεψη. Αυτό συνέβη ενώ ο Van de Linde, περιφερειακός διευθυντής για Μεσσήνη – Ντουμπάι, ο καπετάνιος Giordano Gelasini και ένα σύνολο εκπροσώπων των δύο εταιρειών παρευρίσκονταν επίσης στο κοινό.

Διαβάστε ακόμα