Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο διασχίζει το ποτάμι Ems [pics]

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas

Το προηγμένης τεχνολογίας και νεότερο πλοίο της Royal Caribbean, «Quantum of the Seas», αναχώρησε από το ναυπηγείο Meyer Werft, όπου διασχίζοντας 26 μίλια το ποτάμι Ems θα πάει στη βόρεια θάλασσα για τα τελικά δοκιμαστικά.

Το ταξίδι, τεχνικά, ονομάζεται η «μεταφορά». Είναι ένα ταξίδι που το πραγματοποιεί κάθε πλοίο το οποίο κατασκευάστηκε από το συγκεκριμένο ναυπηγείο, και είναι κάτι που γίνεται από το 1795!

Το 348 μέτρων πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο, είναι το μεγαλύτερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στο ναυπηγείο Meyer Werft και συνεπώς είναι και το μεγαλύτερο που θα διασχίσει το ποτάμι.

Λόγο του ότι είναι το μεγαλύτερο πλοίο, θα χρειαστεί κάποιο εναλλακτικό πλάνο για το πέρασμα από το ποτάμι. Πολλές γέφυρες θα πρέπει να ανυψωθούνε με γερανούς, συμπεριλαμβανομένης και της γέφυρας στην οποία υπάρχει μια από τις κυριότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ολλανδία.

Το πλοίο θα συνοδεύσουν 2 ρυμουλκά με ιπποδύναμη 9.000 ίππους το καθένα, τα οποία θα βοηθήσουν το «Quantum of the Seas» στου ελιγμούς του.

Με ταχύτητα που δεν θα ξεπερνά του 3 κόμβους, το πλοίο χρειάζεται 10 ώρες για να διασχίσει το ποτάμι, ενώ λόγω της δυσκολίας που έχει η όλη επιχείρηση, δεν έχει οριστεί κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_9

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_8

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_7

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_6

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_2

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_4

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_1

krouazieroploio_Quantum_of_the_Seas_3

Διαβάστε ακόμα