Το μυστήριο των ανθρώπων που εξαφανίζονται σε κρουαζιέρες

cruise-ship

Γιατί σχεδόν 200 άνθρωποι απλά εξαφανίστηκαν από τα κρουαζιερόπλοια;

Τι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους;

Οι άνθρωποι προφανώς δεν μπορεί απλά να εξανεμίστηκαν! Κι όμως κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε πολλά από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται από αυτά τα τεράστια πλοία τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός, και γίνεται ακόμα περισσότερο όταν διαβάσετε σχετικά με τα είδη των ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί. Πολλοί εξ’ αυτών είναι λογικά, υγιή άτομα, που δεν είχαν δείξει κάποιο σημάδι κατάθλιψης ή δεν είχαν κανένα λόγο να προχωρήσουν σε «άλμα» από το πλοίο στη θάλασσα.

Κάποιων η πτώση μπορεί να οφείλεται σε τραγικά ατυχήματα ή στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – αλλά όχι σε όλους. Το γεγονός ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αποτύχει να παρέχουν στις θρηνούσες οικογένειες επαρκείς απαντήσεις σε πολλές από τις περιπτώσεις είναι επίσης περίεργο.

Τι συμβαίνει επομένως; Και γιατί αυτή η παράξενη τάση δεν έχει διερευνηθεί πλήρως;

Οι κρουαζιέρες δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλής, όπως και τα ταξίδια στο πέλαγος δεν ήταν ποτέ πιο επικίνδυνα. Σύμφωνα με το Διεθνή Σύνδεσμο Θυμάτων Κρουαζιέρων, κάθε δύο εβδομάδες κάποιος εμφανίζεται να χάνεται από ένα κρουαζιερόπλοιο, οι περισσότερες από αυτούς αγνοούνται, και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο σε πάρα πολλές περιπτώσεις σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο περίεργος αυτός αριθμός έχει να κάνει με τις συνθήκες “ανομίας” που συνοδεύουν τέτοια περιστατικά, αλλά όλο και περισσότερες ιστορίες μεταφυσικών συμβάντων αρχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια.

Φανταστείτε μια μικρή πόλη με χιλιάδες κατοίκους που αλλάζει πληθυσμό κάθε μια εβδομάδα ή δύο. Φανταστείτε ένα περιστρεφόμενο πλήρωμα από όλο τον κόσμο. Έρχονται μαζί και ταξιδεύουν από λιμάνι σε λιμάνι, με έναν απέραντο ωκεανό να χωρίζει τους προορισμούς, χωρίς αστυνομία και σταθερούς νόμους.

Είναι, σε κάθε περίπτωση, το κατάλληλο περιβάλλον για το τέλειο έγκλημα. Ή την αυτοκτονία. Ή μήπως για ένα τρομερό ατύχημα;

Πολλά από τα συμβάντα που έχουν να κάνουν με τους αγνοούμενους ανθρώπους αποτελούν πλέον μέρος μιας έρευνας του FBI, η οποία φυσικά δημιουργεί μέχρι στιγμής περισσότερο “ντόρο” απ’ όσες απαντήσεις δίνει. Παρ’ όλα αυτά, πολλές από τις περιπτώσεις παραμένουν υπό διερεύνηση. Γιατί;

Τι συμβαίνει;

Διαβάστε ακόμα