Το MSC Flaminia επιστρέφει ανακαινισμένο [pics]

msc_flaminia_fvtia_

Μετά από μια έκρηξη και την επακόλουθη πυρκαγιά που ξέσπασε το 2012 επί του κοντέινερσιπ MSC Flaminia, που σκότωσε τρία μέλη του πληρώματος και προξένησε σοβαρές ζημιές στο πλοίο και στο φορτίο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Reederei NSB ανακοίνωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει ξανά, αφού ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες εργασίες επισκευής του στο ναυπηγείο της Daewoo στην Mangalia της Ρουμανίας.

Το πλοίο θα εξακολουθεί να φέρει το όνομα MSC Flaminia, αλλά ο ιδιοκτήτης σημειώνει, ότι “έχει υποστεί ριζικές βελτιώσεις για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σημερινής ναυτιλιακής αγοράς”.

Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν μια νέα βολβοειδή πλώρη και μια νέα έλικα για την οποία ο Bozidar Petrovic, αντιπρόεδρος της Reederei NSB σημειώνει ότι κάτω από ιδανικές συνθήκες θα εξοικονομήσει πάνω από 12% του κόστους των καυσίμων.

Επιπλέον, τα μεσαία τμήματα του πλοίου θα αλλαχθούν εντελώς, θα αναδιαμορφωθεί ο ηλεκτρικός εξοπλισμός και θα ανακαινιστεί το μεγαλύτερο τμήμα της υπερκατασκευής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Το ανακαινισμένο πλοίο θα καταπλεύσει στη Λα Σπέτσια της Ιταλίας στις 23 Ιουλίου.

msc_flaminia_

msc__flaminia_

msc_flaminia__

msc___flaminia_

Διαβάστε ακόμα