Το πλοίο GIULIO VERNE στα Πλακάκια της Αίγινας

Το πλοίο GIULIO VERNE έχει τραβήξει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των διερχόμενων περαστικών από τον παραλιακό δρόμο της Αίγινας στη θέση Πλακάκια, όχι εξαιτίας της εγγύτητας του με την παραλία αλλά και λόγω της όψης του.

Είναι ένα σκαρί cable layer, με τον κλασικό του εξοπλισμό, ενώ η μόνη ιδιαιτερότητα του είναι , ότι πρόκειται για ένα shallow water καλωδιακό πλοίο , Πρόκειται για ένα πλοίο Ιταλική σημαία, μια περίεργη κατασκευή με γερανούς, μεγάλη πλώρη και θεόρατες άγκυρες και βαρύ εξοπλισμό. Πάνω από τη γέφυρα διακρίνεται και πλατφόρμα για ελικόπτερα.

Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ιδιαίτερο, διαφορετικό και ίσως λίγο απόκοσμο, το πλοίο που εδώ και μέρες τριγυρνά από τα απέναντι νησάκια μέχρι τα παράλια της Αίγινας προκειμένου να σκάψει τον πυθμένα για να περάσει το καλώδιο από το νησί Σταχτορόη, που θα ενισχύσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί.

Το πλοίο βρίσκεται στο σημείο που τις προηγούμενες ημέρες σκαπτικά μηχανήματα είχαν κάνει εργασίες διαμόρφωσης της ακτής καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος της προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες υποδοχής του καλωδίου.

Το πλοίο σίγουρο δεν περνά απαρατήρητο και προκαλεί τα βλέμματα των διερχόμενων περαστικών.

Η θέα του ξαφνιάζει γιατί δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους πλοία στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που με τα φώτα και τους προβολείς του, δημιουργούν μια άλλη εικόνα μέσα στη θάλασσα. Ωστόσο ο θόρυβος της μηχανής του είναι αντιληπτός ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες

saronicmagazine.gr

Διαβάστε ακόμα