Το πλοίο μεταφοράς LNG Solaris αγόρασε η GasLog Partners


Η ελληνική ναυτιλιακή GasLog Partners έκλεισε συμφωνία εξαγοράς από την GasLog Ltd του συνόλου των μετοχών της εταιρείας που κατέχει και ναυλώνει το πλοίο μεταφοράς LNG Solaris.

Η συνολική τιμή αγοράς για το χωρητικότητας 155.000 κυβικών μέτρων τριπλού καυσίμου πετρελαιοκίνητο ηλεκτρικό πλοίο μεταφοράς LNG θα είναι 185,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η GasLog Partners αναμένει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με την διαθέσιμη ρευστότητα της και την ανάληψη των υφιστάμενων χρεών του Solaris ύψους 117 εκατ. δολαρίων.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Το Solaris, που κατασκευάστηκε το 2014, βρίσκεται επί του παρόντος σε πολυετή χρονοναύλωση με θυγατρική της Royal Dutch Shell μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Η Shell διαθέτει δύο διαδοχικές option οι οποίες, εάν ασκηθούν, θα επεκτείνουν τη ναύλωση για μια περίοδο πέντε ή δέκα ετών.

“Η Solaris αντιπροσωπεύει το ένατο πλοίο μεταφοράς LNG που θα έχει αποκτήσει η εταιρεία από την GasLog, καθώς το IPO μας και η πολυετής ναύλωση του στη Shell θα παρέχουν αυξημένες ορατές ταμειακές ροές”, δήλωσε ο Andy Orekar, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Partners.

“Η εξαγορά θα οδηγήσει στην επέκταση του στόλου της εταιρείας σε 12 πλήρως ελεγχόμενα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα αυξήσει τις συμβεβλημένες ημέρες μας σε περίπου 90% για το 2018 και 72% για το 2019 και θα αυξήσει σημαντικά το υπό συμβάσεις EBITDA”, πρόσθεσε ο Orekar.

Διαβάστε επίσης: Ελαφρά πτώση στα κέρδη της GasLog Partners

Διαβάστε ακόμα