Το πρώτο εκ τεσσάρων Newcastlemax στον στόλο της DryShips


Η Ελληνική ναυτιλιακή DryShips Inc μόλις παρέλαβε το πρώτο από τα πρόσφατα ανακοινωμένα χωρητικότητας 205.855 DWT Newcastlemax φορτηγά πλοία.

Tο κατασκευής 2014 Super Star παραδόθηκε σε μια «μεγάλη εταιρεία σιτηρών», στην οποία είναι χρονοναυλωμένο για ένα έτος και της οποίας η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα ύψους 7,1 εκατ. δολαρίων.

“Με ακόμη τρία αδελφά πλοία να ακολουθούν, δύο εκ των οποίων έχουν χρονοναυλώσεις εν ισχύ- αναμένουμε τα κέρδη και οι ταμειακές μας ροές να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2017”, δήλωσε ο ο Γεώργιος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας.

Τα πλοία αγοράστηκαν τον Μάρτιο σε “ιστορικά χαμηλές τιμές”, σύμφωνα με περιγραφή του Οικονόμου, έναντι συνολικά 124 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κουαρτέτο των πλοίων διαθέτει χωρητικότητα 206.000 dwt και μέση ηλικία 3 ετών.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της DryShips, δύο από τα φορτηγά πλοία τύπου Newcastlemax σχεδιάζονται να μισθωθούν με συμβάσεις χρονοναύλωσης, ενώ τα άλλα δύο πρόκειται να πραγματοποιήσουν εμπορικές συναλλαγές στην επί spot αγορά.

Όπως ορίζεται στη συμφωνία, το υπόλοιπο μέρος του στόλου προορίζεται για παράδοση πριν από το τέλος του Ιουνίου του 2017.

Η DryShips έχει επιδείξει το τελευταίο διάστημα έντονη δραστηριότητα στην αγορά μεταχειρισμένων, εκμεταλλευόμενη τις ελκυστικές τιμές των πλοίων, όπως των πρόσφατων αγορών τεσσάρων φορτηγών Kamsarmax τον περασμένο μήνα και άλλου ένα πριν λίγες μέρες.

Διαβάστε ακόμα