Το Ζάκυνθος Ι ετοιμάζεται να φορέσει τα χρώματα της «Kefalonian Lines»

zakinthos_i_aktoploia_

Σπυράγγελος Λυκούδης: «Το μεγάλο στοίχημα για την Kefalonian Lines είναι την ερχόμενη Δευτέρα να ταξιδέψει στο Ιόνιο το Ζάκυνθος 1 με άλλα χρώματα»

Μετά το τραγικό συμβάν της προηγούμενης εβδομάδας, με τον αιφνίδιο θάνατο του καπετάνιου του πλοίου «Ζάκυνθος 1» το πρώην καράβι της ΑΝΕΖ βρίσκεται στη δεξαμενή του Πειραιά και ετοιμάζεται να σαλπάρει την ερχόμενη εβδομάδα για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Το Σάββατο που μας πέρασε βρεθήκαμε στον Πειραιά και παρακολουθήσαμε από κοντά τις πυρετώδεις εργασίες που γίνονται μέσα και έξω στο «Ζάκυνθος 1», προκειμένου αυτό να επισκευαστεί και να βγει και πάλι στο νότιο Ιόνιο. «Στόχος μας είναι το πλοίο να ξεκινήσει δρομολόγια σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο την Μεγάλη Δευτέρα», μας είπε ο Σπυράγγελος Λυκούδης, ο οποίος όχι απλά επέβλεπε τις εργασίες που γινόταν στο πλοίο, αλλά αρκετές φορές συμμετείχε σε αυτές. «Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που θα ταξιδέψει για Πάσχα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Δυστυχώς, ένα τραγικό συμβάν, ο θάνατος του καπετάνιου του πλοίου μας πήγε μερικές ημέρες πίσω. Έχουμε μπροστά μας ελάχιστο χρόνο και τα συνεργεία δουλεύουν 24 ώρες το 24ώρο για να προλάβουμε. Από την ημέρα που η εταιρία μας μίσθωσε το συγκεκριμένο καράβι το στοίχημά μας ήταν να ξεκινήσουμε δρομολόγια πριν από το Πάσχα, όπως είχε γίνει και πέρσι με το «Κεφαλονιά. Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε, αφού έχουμε μάθει να κερδίζουμε στοιχήματα», μας είπε ο κ. Λυκούδης.

Το όνομα και τα νέα δρομολόγια

Λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας αναφορικά με την ονοματοδοσία των πλοίων το «Ζάκυνθος 1» δεν προλαβαίνει να μετονομαστεί σε «Νήσος Ζάκυνθος», κάτι που θα γίνει σε κάποιους μήνες. Ουσιαστικά το πλοίο θα αποτελεί το… μικρό αδελφάκι του «Νήσος Κεφαλονιά», που θα πάρει ανάσα. Σκοπός της εταιρίας είναι να αυξήσει κατά ένα τα δρομολόγια στην γραμμή Κυλλήνη-Πόρος και μάλιστα αυτό να είναι πρωινό, σε κάτι που σήμερα υστερεί η εταιρεία.

Μέλημά της είναι να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έρθουν στην Κεφαλονιά το πρωί και να επιστρέψουν στη βάση τους το απόγευμα. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει δρομολόγιο από Κυλλήνη για Πόρο στις 06:00 ή στις 06:15 σε καθημερινή βάση. Η «Κ» βρέθηκε στη δεξαμενή που επισκευαζόταν το «Ζάκυνθος 1» και έχει αποκλειστικές φωτογραφίες για τους αναγνώστες της.

efimeridakefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα