Τούρκικο τάνκερ κρατείται από ένοπλους στη Λιβύη

Ένα τούρκικο τάνκερ κατασχέθηκε στη Λιβύη από ομάδα ενόπλων και 11 μέλη του πληρώματος κρατούνται αιχμάλωτοι.

Το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Deniz Haber Ajansi μετέδωσε την Πέμπτη πως η ομάδα των ενόπλων έθεσε υπό κράτηση το πλοίο καθώς αυτό έπλεε στα ανοιχτά των ακτών της πόλης Zuwarah, στη νοτιοδυτική Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του πλοίου τους χρωστάει 430.000 δολάρια από αγορά πετρελαίου που είχε προηγηθεί.

Το δεξαμενόπλοιο Haci Telli έφυγε από το τουρκικό λιμάνι της Τούζλα για τη Βαλέτα της Μάλτας στις 11 Φεβρουαρίου Στις 24 Φεβρουαρίου, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λιβύης Zuwarah, και έξι ένοπλοι επιβιβάστηκαν σε αυτό ως φρουροί ασφαλείας σε μια τυπική διαδικασία.

Ωστόσο, σύντομα οι ένοπλοι ανακοίνωσαν την κράτηση του πλοίου. 11 άτομα από το πλήρωμα συνελήφθησαν και κρατούνται σε ένα πλοίο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι.

Οι ένοπλοι που κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο λένε ότι θα κρατήσουν το πλήρωμα και αργότερα θα πωλήσουν το πλοίο, εάν το απαιτούμενο ποσό δεν καταβληθεί σε αυτούς. Ο ενοικιαστής έχει προφανώς πληρώνονται περισσότερο από το ήμισυ του ποσού.

Σημειώνεται ότι ορισμένες εταιρείες έχουν εκμεταλλευθεί το κενό ασφαλείας και τις εμφύλιες διενέξεις στη βορειοαφρικανική χώρα τα τελευταία χρόνια, μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, αγοράζοντας φθηνά καύσιμα από ντόπιους λαθρεμπόρους.

Διαβάστε ακόμα