Τραυματισμός ναυτικού σε θαλαμηγό σκάφος στη Μύκονο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Μυκόνου για τον τραυματισμό ενός 32χρονου αλλοδαπού ναυτικού (ειδικότητας Ανθυποπλοιάρχου) εργαζόμενου σε θαλαμηγό σκάφος (Θ/Γ) σημαίας Cayman Islands στη θαλάσσια περιοχή του Ορνού, με επιβαίνοντες είκοσι (20) μέλη πληρώματος και πέντε (05) επιβάτες.

Ειδικότερα, ο 22χρονος Κυβερνήτης ενός επαγγελματικού εκμισθούμενου πνευστού ταχύπλοου σκάφους (Τ/Χ), κατά τη προσπάθεια προσέγγισης στο Θ/Γ προκειμένου να αποβιβάσει έξι επιβάτες σε αυτό, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών επακούμβησε στην πλατφόρμα της πρύμνης του θαλαμηγού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 32χρονου ναυτικού. Ο 32χρονος τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Μύκονο και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας για την παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.

Από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου συνελήφθη ο 22χρονος Κυβερνήτης του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 314 παρ. 2 του Π.Κ. ¨Σωματική βλάβη από αμέλεια¨, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμα