Τρεις οι υποψήφιοι “μνηστήρες” για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Μέσα στην βδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι βελτιωμένες προσφορές των τριών υποψηφίων εταιριών για την απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρίες ICTSI (International Container Terminal Services Inc.) με έδρα τις Φιλιππίνες, η DP World μέσω της θυγατρικής της Peninsular and Oriental Steam Navigation Company και η κοινοπραξία της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners GmbH με τις Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS κατέθεσαν τις προσφορές τους για το 67% του ΟΛΘ στις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος των φακέλων που ανελήφθη από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Morgan Stanley και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, “ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού”, ενώ το όνομα της νικήτριας εταιρίας αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο πλειοδότης θα έχει δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμανιού για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ θα χρειαστεί να επενδύσει έως και 180 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του δεύτερου μεγαλύτερου λιμένα της χώρας ξεκίνησε το 2014, παράλληλα με το λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Σε Οικονομικό Κόμβο εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμα