Τρεις νεκροί από έκρηξη σε αποβάθρα στο Kentucky

Την Παρασκευή μια έκρηξη σε ρυμουλκό στον ποταμό Tennessee σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε σοβαρά κάμποσα άλλα.

Το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο για επισκευές σε εγκατάσταση έξω από την Calvert City του Kentucky. Το πρωί της Παρασκευής έκρηξη στο εσωτερικό του σκάφους οδήγησε σε φωτιά. Αφού ειδοποιήθηκε η τοπική αστυνομία, έστειλε υπηρεσίες για βοήθεια. Συνολικά δεκαπέντε διαφορετικές τοπικές και ιδιωτικές οργανώσεις έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια.

Από τους τραυματίες, τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Nashville όπου βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Ο Γερουσιαστής του Kentucky Rand Paul εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών. Όπως δήλωσε σε σύντομο μήνυμα την Παρασκευή το βράδυ, “Οι σκέψεις, η στήριξη και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν”.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και η OSHA (Διεύθυνση Επαγκελματικής Ασφάλειας και Υγείας) έχουν ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες. Ακόμα δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια της έκρηξης αλλά η αστυνομία δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις δόλου.

Η εγκατάσταση όπου συνέβη το ατύχημα είναι υπο την ιδιοκτησία της εταιρίας First Marine με έδρα το Calvert και σύμφωνα με την αστυνομία 41 εργαζόμενοι και υπενοικιασμένοι εργαζόμενοι της εταιρίας βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης.

Το πλοίο όπου έγινε το ατύχημα είναι το William E. Strait, ένα ρυμουλκό 60,9 μέτρων κατασκευασμένο το 1955. Το σκάφος είχε παλιότερα βυθιστεί και διασωθεί, έπειτα από σύγκρουση κοντά στο Memphis τον Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε ακόμα