Τρεις νεκροί και εννέα απαγωγές από πειρατές στη Νιγηρία

Nigerian_Pirates

Ομάδες πειρατών έχουν ξεκινήσει μπαράζ επιθέσεων σε περιοχές παραγωγής πετρελαίου, στο δέλτα του ποταμού Νίγηρα στη Νιγηρία. Από τις 23 Οκτωβρίου έχουν σκοτώσει τρείς αστυνομικούς ενώ έχουν απαγάγει τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα περισσότερα άτομα τα οποία απήχθησαν εργάζονταν στην μεγαλύτερη βιομηχανία πετρελαίου της Αφρικής. Η πειρατεία στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές βρίσκεται σε έξαρση ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί οι περισσότερες επιθέσεις παγκοσμίως.

Στο τελευταίο περιστατικό, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού το οποίο συνόδευε φορτηγίδα την οποία διαχειρίζεται η Ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ENI. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρείς αστυνομικοί και την απαγωγή του κυβερνήτη του σκάφους.

Την Παρασκευή, άγνωστοι ένοπλοι άντρες, απήγαγαν έξι άτομα από το προσωπικό τοπικής πετρελαϊκής εταιρείας, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη περίπου επτά πειρατές που επέβαιναν σε ταχύπλοο, επιβιβάστηκαν σε σκάφος εφοδιασμού και απήγαγαν τον πλοίαρχο και τον Α’ μηχανικό.

Όπως λένε οι ειδικοί, η πειρατεία στις περιοχές αυτές αναμένεται να αυξηθεί, λόγω και των εκλογών που θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Αυτό θα γίνει επειδή θα υπάρξει ζήτηση κεφαλαίων από τους υποψήφιους, με τους τελευταίους να προσπαθούν να αποκτήσουν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε ακόμα