Τρεις συγκρούσεις σε μια μέρα στο Kiel Canal

sugkrousi_ploiwn_kiel_canal_

Τρεις συγκρούσεις συνέβησαν στο Kiel Canal της Γερμανίας στις 15 Μαρτίου, που πιθανότατα οφείλονται στους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

To DS Agility, ένα κοντέινερσιπ που ήταν καθ ‘οδόν από το Ρότερνταμ στη Ρίγα, γύρω στα μεσάνυχτα έπεσε πάνω σε ένα πάσσαλο, στη νότια πλευρά του Schülp. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Το DS Agility – ένα κοντεινερσιπ, νηολογημένο στη Λιβερία με μήκος 148 μέτρα και χωρητικότητα 13.856 dwt- συνέχισε προς Gdynia και το περιστατικό ερευνάται από το λιμενικό.

Την ίδια μέρα στις 06:37 π.μ., το Passaat, ένα ολλανδικό φορτηγό πλοίο που ήταν καθ’ οδόν από το Grimsby προς Vierow, έπεσε πάνω σε υδατοφράκτη στο Brunsbüttel. Το φορτηγό πλοίο είχε εκφορτωθεί και ωθήθηκε από θυελλώδεις ανέμους στην όπισθεν. Ο υδατοφράκτης υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ το Passaat – μήκους 82 μέτρων και χωρητικότητας 3.150 dwt- έφερε μικρές ζημιές και αγκυροβόλησε σε Rügen για να εξεταστεί από δύτες.

Τέλος, το Johanna, ένα βρετανικό κοντέινερσιπ χωρητικότητας 7.131 dwt που ήταν καθ’ οδόν από Κοκκόλα στην Αμβέρσα, συγκρούστηκε με την προβλήτα 1 στο Brunsbüttel. Το περιστατικό συνέβη στις 21:20, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν. Το σκάφος δεν είχε σοβαρές ζημιές, ούτε έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ κι αυτό το περιστατικό ερευνάται από το Λιμενικό.

Διαβάστε ακόμα