Τρία ακόμη δεξαμενόπλοια προστέθηκαν στην ‘’μαύρη λίστα’’ του Ιράκ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τρία ακόμη δεξαμενόπλοια, δύο Suezmaxes και ένα Panamax, απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση του Ιράκ να φορτώσουν σε οποιοδήποτε λιμάνι και τερματικό σταθμό στο Ιράκ. Η απόφαση είναι μία αντίδραση για τις παράνομες εξαγωγές πετρελαίου από την περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων (KRG).

Σύμφωνα με τον πετρελαϊκό οργανισμό Μάρκετινγκ του Ιράκ (SOMO), τα πλοία «United Carrier», «United Dynamic» και το «Nautilus» δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα λιμάνια του Ιράκ.

Τα τρία αυτά πλοία έρχονται να προστεθούν και σε άλλα πλοία τα οποία έχουν ήδη μπει στην μαύρη λίστα της κυβέρνησης του Ιράκ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Βαγδάτη απειλεί με απαγόρευση αγοράς πετρελαίου και τους αγοραστές αλλά και οποιονδήποτε εμπλέκετε σε αγορά πετρελαίου από τους κούρδους, ενώ σε κάθε περίπτωση θα ακολουθεί την νομική οδό.

Η Κουρδική ηγεσία έχει αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια της να εξάγει και να πωλήσει πετρέλαιο, ανεξάρτητα και χωρίς την συγκατάθεση της ιρακινής κυβέρνησης.

Να πούμε ότι το «United Leadership» ήταν το πρώτο πλοίο που φόρτωσε από τους Κούρδους του Ιράκ. Ξεφόρτωσε περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρέλαιο, ανοικτά της Μάλτας αυτήν την εβδομάδα, μετά όμως από τέσσερεις μήνες αναμονής!

Το δεξαμενόπλοιο «United Kalavrvta», στο οποίο η διαχειρίστρια εταιρεία έχει έδρα τον Πειραιά, παραμένει με το φορτίο του ανοιχτά του Τέξας και κανείς δεν γνωρίζει πού και πότε θα το ξεφορτώσει.

Τα πλοία «United Kalavrvta», «United Leadership», «United Emblem», «United Carrier» και το «United Dynamic» είναι υπό την διαχείριση της εταιρείας με έδρα τον Πειραιά Marine Management Services M.C.