Τρία κρουαζιερόπλοια «δένουν» στο Βόλο τη Μ. Εβδομάδα

tria_krouazieroploia_denoun_sto_volo_

Τρία κρουαζιερόπλοια θα «δέσουν» στο λιμάνι του Βόλου τη Μεγάλη Εβδομάδα και μάλιστα το πρώτο αύριο M. Τετάρτη και το τελευταίο ανήμερα του Πάσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ), αύριο στις 8 το πρωί αναμένεται να καταφτάσει από τη Βάρνα, το κρουαζιερόπλοιο MSC Symfonia της MSC Cruises, το οποίο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για τον Πειραιά. Τη Μ. Πέμπτη, στις 5 το πρωί, θα «δέσει» στο λιμάνι το Hamburg, το οποίο θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα και ανήμερα του Πάσχα το πρωί στο λιμάνι θα φθάσει το Aegean Odyssey και θα αναχωρήσει το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με επόμενο λιμάνι τη Σκιάθο.

Η αυξητική τάση που καταγράφεται στην άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου το 2014, έναντι του 2013, επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ΟΛΒ, καθώς φέτος έχει προγραμματιστεί η άφιξη 40, έναντι 31 πέρυσι, που μετέφεραν 20.227 επιβάτες.

Στόχος των φορέων, ιδίως του δήμου Βόλου, είναι η ανάδειξη του λιμένα ως λιμανιού κρουαζιέρας και η ένταξή του στα προγράμματα των εταιρειών. «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε το λιμάνι ως λιμάνι κρουαζιέρας” σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Σούλα Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε: “H κρουαζιέρα είναι προστιθέμενη αξία για την περιοχή και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, γι’ αυτό καταβάλλουμε προσπάθεια ως δήμος να αυξήσουμε τον αριθμό των εταιρειών που θα συμπεριλάβουν το λιμάνι στα προγράμματά τους».

Για την επίτευξη του στόχου, ο δήμος εξέδωσε ένα έντυπο (τεχνικό φυλλάδιο) που δίνει στις εταιρείες, παρουσιάζοντας μ’ αυτό τις προοπτικές που υπάρχουν για τις εκδρομές επισκεπτών. Έχοντας στην «προθήκη» τα διεθνούς φήμης Μετέωρα, προτείνεται μια εκδρομή στο συγκεκριμένο σημείο. Στο ίδιο έντυπο περιλαμβάνονται και άλλες κοντινές εκδρομές, όπως η Μακρινίτσα και η Πορταριά, με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία, αλλά και το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου που ξεκινά από τα Λεχώνια και καταλήγει στις Μηλιές.

Στο έντυπο προτείνονται και εκδρομές, όπως περίπατος στους αρχαιολογικούς χώρους και στην πόλη του Βόλου.
Οι τουριστικοί παράγοντες του Βόλου πρότειναν μια συγκεκριμένη «κυκλική» κρουαζιέρα σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, που αναμένεται να την εντάξει στο πρόγραμμά της το 2015.

Η «κυκλική» κρουαζιέρα περιλαμβάνει τα λιμάνια Πειραιάς- Βόλος- Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη- Τσανάκαλε- Μύκονος και Πειραιάς και ήδη έγινε μια συνάντηση με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων λιμένων και δήμων των περιοχών για το θέμα. Από τον Ιανουάριο του 2015 στο λιμάνι θα «δένουν» και κρουαζιερόπλοια όλο το χειμώνα, καθώς ο δήμος τα κατάφερε και το Costa Neoromantica περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του το λιμάνι του Βόλου για όλο το χειμώνα του 2015 μέχρι και τις αρχές του 2016.

newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα