Τρία πλοία παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους στην Τουρκία [video]

ploia_parasurthikan_apo_thn_kakokairia

Το Melek Β ήταν ένα από τα τρία ακινητοποιημένα μη επανδρωμένα φορτηγά πλοία που παρασύρθηκαν από δυνατούς ανέμους και προσάραξαν στην Nemrut Bay της Αλιάγα (Τουρκία), λόγω της μεγάλης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή χθες.

Το δεύτερο πλοίο, το Gofer Β, άρχισε να παρασύρεται στις 1 μ.μ. προς την κατεύθυνση της συνοικίας Τσανταρλί Ραμμένη. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης 3-4 μιλίων υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους που έφθασαν σε ταχύτητα έως και 55 κόμβους, το πλοίο δημιούργησε ένα κίνδυνο σε σχέση με την υπόλοποιπη ναυτιλία και έτσι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την τουρκική ακτοφυλακή μέχρι που προσάραξε. Στις 22:00 η φρουρά επί του Melek έστειλε ένα σήμα κινδύνου για το UZMAR Nemrut Kılavuzluk μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ένα αεροσκάφος Nimrod αναπτύχθηκε για να πραγματοποιήσει μια πτήση επιτήρησης. Ωστόσο τα ρυμουλκά σκάφη δεν ήταν δυνατό να παρέμβουν, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Κάθε ένα από τα τρία πλοία έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή του Cakmakli, με έναν φρουρό στο κατάστρωμα του Gofer Β και του Melek Β, ενώ το τρίτο σκάφος που παρασύρθηκε, το Bodyer, ήταν μη επανδρωμένο.

Νωρίς το πρωί σήμερα οι δύο φρουροί πάνω στο Gofer Β και το Melek Β διασώθηκαν μέσω ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας. Η ανύψωση και αερομεταφορά του φρουρού επί του Melek Β πραγματοποιήθηκε στις 05.52 π.μ., ενώ αντίστοιχα του φρουρού του Gofer Β στις 6.023 π.μ. Και οι δύο από αυτούς ήταν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αλιάγα στις 06:42 π.μ.

Και τα τρία εν λόγω πλοία ήταν ακινητοποιημένα από το τέλος του 2012. Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης αφού περάσει η καταιγίδα. Το Bahri Reis 2 του Πανεπιστημίου του Katip Çelebi, επίσης παρασύρθηκε από το αγκυροβόλι του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσάραξη του στο λιμάνι του Guzelbahce.

Διαβάστε ακόμα