Τριπλασιάζει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών η StealthGas

Picture-55

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία LPG StealthGas επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών κατά επιπλέον 20.000.000 δολάρια, όπως ανέφερε στα ετήσια αποτελέσματά της για το 2014.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 10.000.000 δολαρίων, το Νοέμβριο του 2014 και έχει μέχρι σήμερα αγοράσει 1,5 εκατομμύριο κοινές ονομαστικές μετοχές για συνολικά 9 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που η StealthGas καταγράφει καθαρά έσοδα 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το δωδεκάμηνο που έληξε 31 του Δεκεμβρίου του 2014, σε σύγκριση με τα καθαρά έσοδα 21,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο το 2013.

Η εταιρεία είχε καθαρές ζημίες 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα τελευταία συνολικά αποτελέσματα του έτους περιλαμβάνουν μια απομείωση 6.2 εκατομμυρίων δολαρίων για παλαιότερα πλοία τα οποία προορίζονται για παλιοσίδερα αυτή τη χρονιά σε συνδυασμό με απώλειες σε παράγωγα και μέσα αντιστάθμισης κινδύνων.

“Τα Έσοδα μας για το τέταρτο τρίμηνο και το έτος επηρεάστηκαν από τη συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές ναυλώσεων που προήλθε κυρίως από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Παρά το γεγονός ότι η αγορά ναυλώσεων βρισκόταν σε υποτονικούς ρυθμούς καταφέραμε να βελτιωθεί η λειτουργική κερδοφορία μας σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Βαφιάς.

Ο Βαφιάς, δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην ανανέωση και διαφοροποίηση του στόλου της με 15 νεότευκτα πλοία που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2017.

“Έχουμε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ταμειακά ισοδύναμα στο τέλος του έτους. Ο ισχυρός ισολογισμός μας, με αναλογία χρέους προς το σύνολο του ενεργητικού του 34,4%, μας φέρνει σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επενδυτική ανάγκη που μπορεί να προκύψει. Επιπλέον, ενισχύουμε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μας με επιπλέον 20 εκατομμύρια πέρα από τα 10 εκατομμύρια που είχαν ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2014”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βαφιά οι προοπτικές για το 2015 για τους ναύλους υγραερίου το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν σε παρόμοια επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα