Τριπλέτα ναυλώσεων εξασφάλισε η Capital


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Capital Product Partners μαζί με τα κερδοφόρα αποτελέσματα του α τριμήνου ανακοίνωσε και νέες συμφωνίες ναύλωσης για τρία πλοία του στόλου της,

Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη εξασφάλισε νέες ναυλώσεις για δύο containerships της κι ένα τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, καθώς η εταιρεία υπέγραψε ανανεώσεις των υπαρχουσών ναυλοσυμφώνων για τα δύο πρώτα πλοία με τη Pacific International Lines (PIL) με έδρα τη Σιγκαπούρη και χρονοναύλωσε το τρίτο στη μητρική της εταιρεία, Capital Maritime.

Τα εν λόγω πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι τα χωρητικότητας 8.266-teu MV Archimidis και MV Agamemnon, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2006 και το 2007, αντίστοιχα, και θα διατεθούν για τη PIL για ένα επιπλέον έτος σε επίπεδα ναύλων παρόμοια με τα προηγούμενα ναυλοσύμφωνα.

Οι συμφωνίες ανανέωσης των ναυλώσεων έκλεισαν στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2017. Το MV Archimidis ξεκίνησε τη νέα του ναύλωση τον Απρίλιο του 2017, ενώ το MV Agamemnon αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα του ναύλωση τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Capital Product Partners.

Όσο για το χωρητικότητας 149,993 dwt και κατασκευής 2008 πετρελαιοφόρο Amoureux η εταιρεία εξασφάλισε ναύλωση διάρκειας ενός έτους με την μητρική της, Capital Maritime, έναντι 22.000 δολαρίων ημερησίως. Η νέα ναύλωση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, ενώ προηγουμένως το πλοίο ήταν μισθωμένο στην Stena Bulk AB αποφέροντας έσοδα 29.000 δολαρίων ημερησίως.

Η εταιρεία ανέφερε ότι, ως αποτέλεσμα των νέων ναυλώσεων, το ποσοστό απασχόλησής του στόλου της για τα έτη 2017 και 2018 έχει φτάσει το 85% και το 50% αντίστοιχα.

Τα νέα ναυλοσύμφωνα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2017, όπου και η Capital Product Partners κατέγραψε καθαρά έσοδα 12,3 εκατ. δολαρίων έναντι 12,1 εκατ. δολαρίων για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατέγραψε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 4%, και ανήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2017 στα 60,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 58,04 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Η αύξηση των συνολικών εσόδων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση του στόλου της εταιρείας και στον μικρότερο αριθμό αδρανών πλοίων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, που όμως αντισταθμίζεται εν μέρει από τους χαμηλότερους ναύλους ορισμένων πλοίων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ο Τζέρι Καλογιράτος, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ότι τα κέρδη και αυτής της χρονιάς προορίζονται να καλύψουν τις αποπληρωμές των δανείων που έχουν λάβει (πλην της πιστωτικής διευκόλυνσης του 2015) μέχρι το τέλος του 2018. Στόχος παραμένει η περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμα διανεμητέων ταμειακών ροών της, και η αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Διαβάστε ακόμα