Τροποποίηση δανείου της με την Sifnos εξασφάλισε η DryShips


Συνεχίζοντας τις στρατηγικές κινήσεις επαναφοράς της στην οικονομική ομαλότητα, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία DryShips Inc. ήρθε σε συμφωνία με τους μετόχους της Sifnos Shareholders (επίσης συμφερόντων Γιώργου Οικονόμου) για την τροποποίηση των όρων της ανακυκλούμενης πίστωσης που είχε λάβει.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, το δάνειο που είχε παραχωρήσει η Sifnos θα πάψει να έχει ως εγγύηση όλα τα τρέχοντα και τα μελλοντικά περιουσιακά στοιχεία της DryShips, ενώ η λήξη του επεκτείνεται από τα 3 στα 5 έτη.

Η DryShips, δήλωσε ότι η προηγούμενη δυνατότητα της Sifnos να συμμετάσχει στην πραγματοποιηθείσα αύξηση της αξίας του ενεργητικού των βασικών εξασφαλίσεων θα διατηρηθεί στο σταθερό ποσοστό του 30%, μέσα από την υπογραφή μιας ξεχωριστής συμφωνίας. Η Sifnos θα λάβει μια αποζημίωση για την τροποποίηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων και το περιθώριο πάνω από το LIBOR του δανείου της Sifnos θα αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης σε 650bps.

Η συναλλαγή εγκρίθηκε από τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, ενώ συνεκτιμήθηκαν και οι νομικές προϋποθέσεις αυτής της συναλλαγής.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την δέσμευση που ανέλαβε ο κ Γιώργος Οικονόμου να αποδεσμεύσει εξασφαλίσεις που θα βοηθήσουν την DryShips στις προσπάθειές της να έχει πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση για το χρέος της για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2014. Κάτι που θα αυξήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα μας και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το πλάνο εξαγορών μας”, δήλωσε ο Αντώνης Κανδυλίδης, πρόεδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Dryships: Γλίτωσε δύο φορές τη χρεοκοπία και κάνει ντεμπούτο στo φυσικό αέριο

Διαβάστε ακόμα