Υπό το βλέμμα του Πούτιν η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πυρηνοκίνητου Ρώσικου παγοθραυστικού

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε στην τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού πολλαπλών χρήσεων «Leningrad» στο ναυπηγείο Baltic Shipyard στην Αγία Πετρούπολη.

Το πλοίο κατασκευάζεται ως μέρος του ομοσπονδιακού έργου Ανάπτυξης της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής. Θα είναι το πέμπτο πλοίο αυτής της σειράς.

Ο ρωσικός στόλος παγοθραυστικών περιλαμβάνει 34 παγοθραυστικά που κινούνται με πετρέλαιο ντίζελ και 7 πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά, συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό πλοίο Arktika και τα πυρηνοκίνητα παγοθραυστικά Sibir, Ural, Yamal, 50 Let Pobedy, Taymyr και Vaygach.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Baltic Shipyard στην Αγία Πετρούπολη και ο Πούτιν τόνισε ότι το νέο σκάφος θα βοηθήσει στη διευκόλυνση του εμπορίου κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.

Αφού ολοκληρωθεί, θα πλεύσει κατά μήκος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, θα συμμετάσχει σε σημαντικά προγράμματα ανάπτυξης και μελέτης της Αρκτικής και θα συμμετάσχει στην μεταφορά της παράδοσης φορτίου, δομικών υλικών και καυσίμων.

Ρώσος πρόεδρος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής: «Η Ρωσία έχει έναν απαράμιλλο στόλο παγοθραυστικών, τον μεγαλύτερο στον κόσμο, που αποτελεί τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εμάς που ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη logistics και βιομηχανία, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αστικών και αγροτικών περιοχών της Αρκτικής, την υλοποίηση πραγματικά παγκόσμιων έργων και τη συνέχιση της συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους και φίλους μας και με όλους όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τη Ρωσία.

«Ήμουν στην Chukotka πριν από λίγο καιρό, συναντήθηκα με κόσμο και μίλησα με τους ηγέτες της περιοχής. Η Chukotka, το Yamal, το Taymyr, η Yakutia και όλες οι άλλες περιοχές της Αρκτικής αναμένουν να δουν νέα ισχυρά παγοθραυστικά και άλλα μεγάλα πλοία Ice Class να μπαίνουν σε υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμα