Βίντεο από drone δείχνει την διέλευση containership από τη διώρυγα του Παναμά (video)

Παρακολουθήστε το βίντεο από drone που δημοσίευσε ο διοικητής της Διώρυγας του Παναμά Jorge Luis Quijano, το οποίο δείχνει ένα neopanamax containership να διέρχεται από τα νέα θυροφράγματα Agua Clara της διευρυμένης διώρυγας του Παναμά από την πλευρά της λίμνης Gatun στον Ατλαντικό.

Ο Οργανισμός της Διώρυγας του Παναμά έχει δεχτεί επανειλημμένα κριτική για τις συνθήκες ασφαλείας του νέου συστήματος πλοήγησης που χρησιμοποιεί ρυμουλκά πλοία αντί για φορτηγάκια (mules) ώστε να κατευθύνει τα πλοία μέσα από τα θυροφράγματα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Διεθνής Ομοσπονδία Εργατών Μεταφορών (ITF) δημοσίευσε μια αναφορά που επιβεβαίωσε επιπλέον αυτές τις ανησυχίες, καταλήγοντας ότι η ασφάλεια των κινήσεων ελιγμού εντός των θυρών μετριάζεται σοβαρά λόγω παραγόντων όπως το μέγεθος των θυροφραγμάτων και η ανεπαρκής ελκτική ικανότητα των ρυμούλκων υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς για τον Οργανισμό της Διώρυγας, αυτές οι ανησυχίες βρήκαν πραγματικό αντίκρυσμα τον Ιούλιο όταν ένα μεγάλο containership της COSCO Shipping υπέστη χτύπημα στο κύτος του συγκρουόμενο με τοίχο καθώς έμπαινε στις θύρες Agua Clara – κάνοντας δηλαδή την ίδια κίνηση ελιγμού που φαίνεται στο βίντεο.

Ο Οργανισμός έχει κατά κύριο λόγο απορρίψει αυτούς τους προβληματισμούς, και το προηγούμενο Σαββατοκύριακό συναντήθηκε με μερικούς απ’ τους σημαντικότερους πελάτες του ώστε να επανεπικυρώσει την εμπιστοσύνη τους στην διώρυγα, το εξαιρετικό ιστορικό ασφαλείας της (ποσοστό ατυχημάτων μόλις 0,1% για το οικονομικό έτος 2015), και το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Όλες οι ειδήσεις για τη νέα διώρυγα του Παναμά εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα