Βίντεο & φωτό μετά τη κρουαζιέρα σε καταιγίδα

capture-6-320x190

«Λαβωμένο» επιστρέφει στη Βενετία το κρουαζιερόπλοιο «Rhapsody of the Seas» (Ραψωδία των Θαλασσών) της Royal Caribbean καθώς στην διάρκεια της 10ημερης κρουαζιέρας, που τελειώνει έπαθε ζημιές όταν «έπεσε» σε δυνατή κακοκαιρία.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου ανοιχτά ελληνικών ακτών ενώ κατευθυνόταν προς τη Σαντορίνη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος επιβάτης. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι υπήρξαν αρκετοί μικροτραυματισμοί, που αντιμετωπίστηκαν στο ιατρείο του πλοίου.

Είναι άγνωστο εάν ενημερώθηκε το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, από το οποίο δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση. Αντίθετα, όλα έγιναν γνωστά από επιβάτες που ανάρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα στην ίδια μέρα επιβεβαιώθηκε από την διευθύντρια της παγκόσμιας εταιρικής επικοινωνίας της Royal Caribbean, Cynthia Martinez, η οποία ανέφερε ότι το μήκους 279 μέτρων κρουαζιερόπλοιο «συνάντησε ξαφνικά ισχυρούς ανέμους για ένα σύντομο χρονικό διάστημα».

«Το πλοίο υπέστη κάποιες μικρές ζημιές σε δημόσιους χώρους, αλλά είναι ασφαλές και πλήρως λειτουργικό. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν μέσα στην ημέρα», πρόσθεσε η ίδια.

Ένας επιβάτης που ανάρτησε στο Facebook φωτογραφίες από τις ζημιές έγραψε, διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι ένα μεγάλο κύμα χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο, σπάζοντας τα παράθυρα από πέντε καμπίνες επιβατών στο κατάστρωμα τρία ενώ μπήκαν νερά στο κεντρικό κλιμακοστάσιο από παράθυρα που έσπασαν στα καταστρώματα δύο και τρία.

kroyazierazimia

Πολλοί επιβάτες άρχισαν να πηγαίνουν σε κοινόχρηστους χώρους κρατώντας σωσίβια.
Ακόμα από την κακοκαιρία έσπασαν 12 υαλοπίνακες στο μεγάλο σαλόνι «Στέμμα των Βίκινγκ» ενώ μικρότερα παράθυρα έσπασαν στο κατάστρωμα της πισίνας.

«Περίπου στις 5 το πρωί πήρε μια σοβαρή κλίση ενώ ταξιδεύαμε μέσα σε μια καταιγίδα χαμηλού βαρομετρικού. Μερικά πράγματα άρχισαν να πέφτουν στο δωμάτιό μας, η πόρτα της ντουλάπας άνοιξε με δύναμη και ο καπετάνιος έκανε 3 ανακοινώσεις. Μας ενημέρωσε για την κατάσταση, διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν υπό έλεγχο και εξήγησε τι είχε προκαλέσει το πρόβλημα», ανέφερε ένας άλλος επιβάτης.

Επίσης, επιβάτης γνωστοποίησε ότι η κλίση ήταν κακή, και παρατεταμένη. Οφειλόταν σε μια δραματική στροφή 90 μοιρών προς τον άνεμο για να αποφευχθεί η επιθετική «ομοβροντία». Νιώσαμε σαν να είχαμε αποφύγει μια σύγκρουση.

Ο ίδιος επιβάτης έγραψε στο cruisecritic.com ότι είδε επιβάτες με τα χέρια σε νάρθηκες και άλλους με γρατζουνιές και μελανιές. «Δεν έχω ακούσει για τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς όμως, δόξα τω Θεώ».

Το πλοίο, που έχει χωρητικότητα 2.435 επιβατών και διαθέτει 765 μέλη του πληρώματος, συνέχισε κανονικά το ταξίδι του, ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του και ήδη πλέει στην Αδριατική με κατεύθυνση στη Βενετία.

Για τη Δευτέρα 26/9 έχει προγραμματισμένη αναχώρηση για κρουαζιέρα 11 διανυκτερεύσεων με προσεγγίσεις σε Κατάκολο, Χανιά, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Έφεσο, Ρόδο και Ντουμπρόβνικ (Κροατία).

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα