Βίντεο: παραδόθηκε ακόμη ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τα κινεζικά ναυπηγεία

Τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding Co, τα οποία είναι θυγατρική εταιρεία της China State Shipbuilding Corp, παρέδωσε επιτυχώς ένα γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σχεδόν 12 ημέρες πριν από το χρονοδιάγραμμα, σε μια ακόμη εξαιρετικά ναυπήγηση στον κλάδο των μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει χωρητικότητα περίπου 24.000 TEU. Το σχεδίασε η Hudong-Zhonghua. Έχει μήκος περίπου 399,99 μέτρα, όντας πάνω από 60 μέτρα μεγαλύτερο από το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο ενώ το πλάτος του φτάνει τα 61,5 μέτρα, σύμφωνα με αναφορές από το chinanews.com.cn.

Το μέγεθος καταστρώματος είναι περίπου 24.000 τετραγωνικά μέτρα, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με 3,5 τυπικά γήπεδα ποδοσφαίρου! Μπορεί να μεταφέρει περίπου 240.000 τόνους φορτίου και το μέγιστο ύψος στοίβαξης είναι 25 εμπορευματοκιβώτια. Η έκθεση περιγράφει το πλοίο ως το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή, ως προς τη χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων.

Το για γάντια οι πλοίο υιοθετεί την παγκόσμια σύγχρονη τεχνολογία υδροδυναμικής βελτιστοποίησης που διαθέτει υψηλή ταχύτητα και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Σε σύγκριση με τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 23.000 TEU που κινούνται με πετρέλαιο, το νέο πλοίο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά σχεδόν 38 τόνους ανά ημέρα.

Το νέο πλοίο είναι η συνέχεια ενός παρόμοιου γιγαντιαίου πλοίου που παραδόθηκε από την Hudong-Zhonghua τον Ιούνιο του 2022.

Επί του παρόντος, πέντε πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua. Η ναυπηγική εταιρεία φέρεται να έχει παραδώσει δύο τέτοια πλοία πλοία και έχει σχέδια να παραδώσει ένα ακόμη εντός του 2022, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμα