Βίντεο: Πυρκαγιά σε παροπλισμένο αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα παροπλισμένο δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Port of Spain, στο Τρινιντάντ, την Τρίτη, 14 Μαΐου. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση από πετρέλαιο, αλλά η πυρκαγιά πήρε μεγάλη έκταση.

Ο συναγερμός πυρκαγιάς σήμανε λίγο πριν τις 09:00 τοπική ώρα με την ακτοφυλακή και την Πυροσβεστική να ανταποκρίνονται άμεσα στο περιστατικό.

Το τάνκερ Aqua Marine λέγεται ότι το πλοίο είχε εγκαταλειφθεί στα ανοιχτά του Τρινιδάδ πριν από μια δεκαετία. Είχε εξαγοραστεί από τοπική εταιρεία που ανέλαβε να διαλύσει το πλοίο.

Η Εθνική Εταιρεία Ενέργειας του Τρινιντάντ κλήθηκε να βοηθήσει και έστειλε ένα από τα μεγάλα ρυμουλκά της που έχει πυροσβεστικές δυνατότητες. Το ρυμουλκό με κατασβεστική ικανότητα από 1200 έως 1400 κυβικά μέτρα ανά ώρα νερού ή αφρού, εστάλη και μετά από περίπου τρεις ώρες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε.

Μια πρώτη έρευνα το χαρακτήρισε ατύχημα.

Πιστεύουν ότι στο δεξαμενόπλοιο επέβαιναν εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν εργασίες και εικάζεται ότι η αιτία της πυρκαγιάς ήταν μια σπίθα η οποία ήρθε σε επαφή με τα κατάλοιπα πετρελαίου που βρίσκονταν στο πλοίο.

Τα βίντεο δείχνουν το πρυμναίο τμήμα του δεξαμενόπλοιου να έχει τυλιχθεί πλήρως στις φλόγες.

Η φορτηγίδα C Neptune, που ηταν δίπλα στο δεξαμενόπλοιο έχει πιθανός υποστεί και αυτή ζημιές.

Διαβάστε ακόμα