«Βιώσιμες Θαλάσσιες Μεταφορές με LNG»

lng_ship_ (2)

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ – Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)» (Sustainable Maritime Transport with LNG between Greek Mainland and islands in the Archipelagos-(ARCHIPELAGO-LNG) σας προσκαλεί στην Εναρκτήρια Εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν ο σκοπός, οι στόχοι και οι δράσεις του Έργου από όλους τους εταίρους.

Το ARCHIPELAGO-LNG ανήκει στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TEN-T (Technology and Transport) της Επιτροπής Μεταφορών (DG-MOVE) και πραγματεύεται την εισαγωγή του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στις Θαλάσσιες Μεταφορές στο Αιγαίο πέλαγος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταίροι: ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας), Νεώριο Σύρου, ANEK LINES και ΠΑΣΙΦΑΗ (Ναυτιλιακές Εταιρίες) θα παρουσιάσουν το έργο την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, στη Σύρο, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (κτίριο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Πλατεία Τσιροπινά). Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου για τα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα