15 άνθρωποι αγνοούνται μετά την βύθιση σκάφους στην Ινδονησία

nauageio_indonisia_agnooumenoi

Δύο άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο ενώ ακόμα 15 αγνοούνται μετά το ναυάγιο τουριστικού πλοίου που ταξίδευε μεταξύ των νησιών της Ινδονησίας.

Το τουριστικό πλοίο είχε αποπλεύσει από το νησί Lombok με προορισμό τα νησιά Komodo όταν –όπως εικάζουν οι αρχές – έπεσε επάνω σε καταιγίδα.

10 άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων και των δύο στο νοσοκομείο – έχουν σωθεί, την στιγμή που οι 15 ινδονησιανοί και τουρίστες παραμένουν αγνοούμενοι

Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ, ενώ «εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα» είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν 5 ανθρώπους προτού φθάσει η ομάδα, προσέθεσε. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των 5 είναι γνωστή: 2 από την Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ισπανία και 1 από τη Βρετανία.

Ο Τατζουτίν Σαμ, που διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο ανήκει το σκάφος, υποστήριξε ότι είναι πιθανόν το σκάφος να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα