Βυθίστηκε κατά την ρυμούλυση το MV Benita

MV_Benita_anelkisi_done
Δεν τα κατάφερε τελικά να φτάσει στο διαλυτήριο που προοριζόταν στην Ινδία το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Βenita που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του χθες περίπου 93,5 ναυτικά μίλια από τον Μαυρίκιο στις 17:30 τοπική ώρα σε χαρτογραφημένο βάθος 4.400 μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διασωστικής εταιρείας Five Oceans Salvage το πλοίο αναποδογύρισε από την πρύμνη το Σάββατο γύρω στις 13:35 τοπική ώρα, μετα από μια απότομη κλίση που ανάγκασε το ρυμουλκό Ionian Sea FOS να ενεργοποιήσει το σύστημα ταχείας αποδέσμευσης των σχοινιών ρυμούλκησης.

Ευτυχώς κανείς δεν ήταν πάνω στο χωρητικότητας 44,183 dwt πλοίο κατά τη στιγμή του συμβάντος και όλο το πλήρωμα από το ρυμουλκό είναι ασφαλή.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ρύπανση γύρω από το πλοίο, ωστόσο, το Ionian Sea FOS παρέμεινε για προληπτικούς λόγους στην περιοχή.

Το Benita που έπλλε με σημαία Λιβερίας και άνηκε στην ελληνική Bluefin Maritime προσάραξε στις 17 Ιουνίου μετά από μια διένεξη των Φιλιππινέζικης καταγωγής μελών του πληρώματος και ανελκύθηκε στις 23 Ιουλίου, με σκοπό να πάει για διάλυση στο Alang της Ινδίας.

Όλες οι ειδήσεις για το Mv Benita εδώ

Διαβάστε ακόμα