Βυθίστηκε πλοίο που έπαιζε στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

brig_unicorn_peirates-tis_karaivikis_

Ένα επιβλητικό με δύο κατάρτια και τετράγωνου σχηματισμού ψηλό πλοίο, που είναι διάσημο κυρίως για την εμφάνιση του στη σειρά ταινιών “Πειρατές της Καραϊβικής” βυθίστηκε ανοιχτά της Αγίας Λουκίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Brig Unicorn βυθίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου καθώς έπλεε από την Αγία Λουκία προς τον Άγιο Βικέντιο & Γρεναδίνες για δεξαμενισμό, ένα μικρό ταξίδι με απόσταση 18 μίλια.

Η St. Lucia Times αναφέρει ότι το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά από την πρώτη στιγμή που άρχισε να εισέρχεται σ’ αυτό νερό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση ως προς την αιτία της βύθισης του.

Το10μελες πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου εγκατέλειψε σύσσωμο το σκάφος και διασώθηκε από το Λιμενικό του Άγιου Βικέντιου & Γρεναδίνες λίγο αργότερα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ένας εκπρόσωπος του Λιμενικού της νησιωτικής χώρας είπε πως το πλοίο είχε ήδη βυθιστεί κατά την άφιξή τους στη σκηνή.

Το μήκους 42 μέτρων Brig Unicorn κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στη Φινλανδία. Το πλοίο εμφανίστηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις ταινίες “Πειρατές της Καραϊβικής” (αν και το πιο φημισμένο πλοίο της ταινίας ήταν το “Black Pearl”), καθώς και στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά των ’70ς “Roots”.

Το πλοίο βρισκόταν στην Αγία Λουκία από το 1980, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε σαν μπαρ και εστιατόριο στη Rodney Bay Marina.

Το πλοίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διασωθεί.

Διαβάστε ακόμα