Βυθίστηκε πολωνικό ρυμουλκό με μεθυσμένο πλήρωμα! [pics]

0003ZM998LCWIX5W-C116-F4

Στις 16 Φλεβάρη του 2015 λίγο πριν τις 10 μ.μ., το πολωνικό ρυμουλκό Kuguar (115 gt) βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση του με το Transforza, που -ευρισκόμενο εν πλω από το Swinoujscie προς το Szczecin- μόλις εγκατέλειπε το λιμάνι. Το αποτέλεσμα ήταν το πενταμελές πλήρωμα να βρεθεί στη θάλασσα.

Το βοηθητικό σκάφος Pilot 63 ήταν στο σημείο σε λιγότερο από τρία λεπτά, όταν το πλήρωμα σκαρφάλωσε στην πλώρη του βυθιζόεμνου ρυμουλκό τους. Επίσης, το φέρρυ Βαβέλ κατέφθασε, κατεβάζοντας τη βάρκα διάσωσης του και ρίχνοντας φως στο κανάλι του λιμανιού.

Στις 22:22 το διασωστικό σκάφος έφθασε στο σημείο. Το πρώτο άτομο που βρισκόταν μέσα στο νερό τραβήχτηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό. Οι δύο επόμενοι σώθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Το να σωθεί το τέταρτο ήταν πιο δύσκολο, επειδή βρισκόταν σε ένα πολύ ισχυρό ρεύμα. Το πέμπτο άτομο ήταν πολύ δύσκολο να τραβηχτεί πάνω στο διασωστικό σκάφος, γιατί ήταν ήδη πολύ αδύναμο. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι όλοι τους, εκτός από έναν πλοηγό που δεν άνηκε στο πλήρωμα, ήταν μεθυσμένοι.

Το ρυμουλκό ξαφνικά πήρε κλήση προς τα αριστερά καθώς ερχόταν από το Swinoujscie και έτσι χτυπήθηκε από την πλώρη του φορτηγού πλοίου. Το ρυμουλκό αμέσως μετά βυθίστηκε κοντά στην προκυμαία της Swinoujscie στην πλωτή οδό Świnoujście- Szczecin σε βάθος 12 μέτρων. Μόνο ο ιστός παρέμεινε πάνω από το νερό. Το ναυάγιο δεν παρεμπόδισε την εσωτερική και την εξερχόμενη κίνηση. Στον 37χρονο καπετάνιο, τον έναν μηχανικό και δύο ακόμα ναύτες βρέθηκε στο αίμα τους ποσότητα αλκοόλ 0,3 έως 0,63 τοις χιλίοις.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Swinoujscie όπου και ανακρίθηκαν. Ο καπετάνιος κατηγορείται ότι ναυσιπλοούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το Transforza, το οποίο μετέφερε ένα φορτίο χαρτιού ελέγχθηκε στο Szczecin όπου ελλιμενίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου στις 4:40 π.μ.

Οι καιρικές συνθήκες και η ορατότητα στο Świnoujście ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κατά τη στιγμή του ατυχήματος.

Το ρυμουλκό αναμένεται να ανασυρθεί μέσα σε μια εβδομάδα από γερανό που θα καταφθάσει από την Κοπεγχάγη.

0003ZM97H58R5GUY-C116-F40003ZNX4QG3238X0-C116-F4 0003ZM998LCWIX5W-C116-F4 rumoulko rumoulko1

Διαβάστε ακόμα