Βρέθηκε ακυβέρνητο και παρασυρόμενο το φορτηγό πλοίο με τους 13 ναυτικούς που είχε χαθεί

Οι ινδονησιακές αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό πλοίο που αγνοούνταν εδώ και τέσσερις ημέρες εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας με το πλήρωμα να είναι ασφαλές.

Λίγες λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ντόμπο με τα 13 μέλη του πληρώματος. Ο πλοίαρχος και ένας μηχανικός ήταν άρρωστοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το πλοίο των 3.861 dwt Mutia Ladjoni 7 βρέθηκε να παρασύρεται ακυβέρνητο. Είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Timika στην Ινδονησία την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου με προορισμό το λιμάνι Bontang στο νησί του Βόρνεο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, PT Pelayaran Surya Bintang Timur, ανέφερε ότι έχασαν την επικοινωνία με το φορτηγό πλοίο την Παρασκευή και δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν ούτε μέσω του ασυρμάτου το Σάββατο.

Η ομάδα που ηγείται της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης πίστευε ότι το Mutia Ladjoni 7 είχε αλλάξει πορεία για να σταματήσει για ανεφοδιασμό στο Dobo προτού χαθεί η επικοινωνία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πολλά σκάφη καθώς και το ινδονησιακό ναυτικό και η τοπική αστυνομία. Ζήτησαν επίσης βοήθεια από αλιευτικά σκάφη της περιοχής.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Basarnas Ambon, που ηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε ότι εντόπισαν το πλοίο το βράδυ της Δευτέρας. Το πλοίο είχε πάθει μπλακ αουτ, πιθανόν επειδή του είχαν τελειώσει τα καύσιμα. Αναφορές λένε επίσης ότι οι γραμμές του καυσίμου είχαν γεμίσει με λάσπη. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και παρασυρόταν για αρκετές ημέρες.

Το Mutia Ladjoni 7, το οποίο κατασκευάστηκε το 1983 και είναι νηολογημένο στην Ινδονησία, το εκμεταλλεύεται μια διανησιωτική υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων. Το πλοίο είχε ξεφορτώσει το φορτίο του την περασμένη εβδομάδα και ταξίδευε κενό φορτίου.

Διαβάστε ακόμα