Βρέθηκε και έβδομο θύμα της έκρηξης στο Cidade de Sao Mateus

CSM high res

Η Νορβηγική BW Offshore σχολίασε την Πέμπτη ότι κατάφερε να βρει το πτώμα ενός έβδομου θύματος της έκρηξης της 11ης Φεβρουαρίου που σημειώθηκε σε μια εξέδρα παραγωγής που λειτουργεί για την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras της Βραζιλίας.

Δύο μέλη του πληρώματος της πλωτής μονάδας παραγωγής, εκφόρτωσης και αποθήκευσης Cidade de Sao Mateus, δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Το πλοίο δραστηριοποιείτο στον τομέα Camarupim Norte, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Espirito Santo και το λειτουργεί και το διαχειρίζεται η Petrobras. Η πλατφόρμα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή περίπου 2,25 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων (88.300.000 κυβικών ποδιών) φυσικού αερίου την ημέρα και περίπου 350 κυβικών μέτρων (2.200 βαρέλια) αργού πετρελαίου την ημέρα.

Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια, ακόμη και πριν λάβει χώρα το ατύχημα στην Petrobras, καθώς τεράστιες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ζημιογόνες επιδοτήσεις καυσίμων όσον αφορά τις εισαγωγές και το μεγαλύτερο χρέος από οποιαδήποτε εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο έχουν παραλύσει σε μεγάλο βαθμό την εισροή μετρητών και αναγκάσει την εταιρεία να λειτουργεί ένα μεγάλο αριθμό των εγκαταστάσεων της με όλο το εργατικό δυναμικό για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια.

Η Petrobras είχε επίσης να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει προς το παρόν οδηγήσει στη σύλληψη τριών πρώην υπαλλήλων της εταιρείας, καθώς και στην παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου και πέντε ακόμα κορυφαίων στελεχών. Επειδή δεκάδες στελέχη από σημαντικούς εργολάβους της Petrobras έχουν επίσης συλληφθεί, η κατάσταση έχει οδηγήσει στην ακύρωση πολλών συμφωνιών κατασκευών και επισκευών.

Μια τέτοια σημαντική επιβάρυνση για τις εργασίες της εταιρείας έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Petrobras είχε να ασχοληθεί με μια σειρά από σοβαρά ατυχήματα, μαζί με υποχρεωτικές εντολές συντήρησης στα διυλιστήρια και τις υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Τα στελέχη των συνδικάτων έχουν επίσης εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι η αυξανόμενη προτίμηση της εταιρείας εξωτερικούς του σωματείου συμαβασιούχους θέτει τις εγκαταστάσεις καθώς και τα άτομα σε μεγάλο κίνδυνο.

Η Petrobras σχολίασε σε δελτίο τύπου, ότι 74 εργαζόμενοι βρίσκονταν επί του σκάφους, όταν συνέβη το ατύχημα.

Διαβάστε ακόμα