Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε πολυτελή λεωφορεία που ήταν φορτωμένα σε πλοίο RoRo

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία και η Συνοριακή Δύναμη της Αυστραλίας ανακοίνωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης που έγινε ποτέ στη Νότια Αυστραλία. Η κοκαΐνη φέρεται να ήταν κρυμμένη μέσα σε πολυτελή λεωφορεία που μεταφέρονταν σε με πλοίο μεταφοράς οχημάτων.

Το Αυστραλιανό Ραδιοφωνικό Δίκτυο έχει αναφέρει ότι το πλοίο είναι το GRACIOUS ACE. Το Ιαπωνικής πλοιοκτησίας πλοίο μεταφοράς οχημάτων έχει μεταφορική ικανότητα 6400 οχήματα και το διαχειρίζεται η Mitsui O.S.K. και πραγματοποιεί ταξίδια μεταξύ Σιγκαπούρης και Αδελαΐδας με στάση στο Fremantle.

Στις 28 Ιανουαρίου, το πλοίο κατέφτασε στο FREMANTLE, όπου η αστυνομία με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευμένων σκυλιών έψαξαν τα 13 πολυτελή λεωφορεία και βρήκαν 139 κευμμένα πακέτα καλυμμένα με πλαστικό.

Στις 3 Φεβρουαρίου, δύο άνδρες ηλικίας 22 και 29 ετών συνελήφθησαν από ξενοδοχείο για αυτήν την υπόθεση. Εάν κριθούν ένοχοι, η μέγιστη ποινή που μπορεί να τους επιβληθεί είναι η ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με την Έφορο Ντετέκτιβ του Γαλλικού Πρακτορείου Μελίντα Άνταμ, η κατάσχεση των 139 κιλών κοκαΐνης αξίας 29 εκατομμυρίων δολαρίων αναμενόταν να διακινηθούν στην αγορά προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις αρχές που προσπαθούν να πατάξουν το εμπόριο ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμα