Βρέθηκε πλοίο που είχαν πάρει πειρατές -Είχαν αλλάξει το όνομα του και το χρώμα του!

ploio-sta-xeria-peiratwn-vrethike

Βρέθηκε το υπό σημαία Ινδονησίας το δεξαμενόπλοιο «Srikandi 515» εννέα ναυτικά μίλια από την επαρχία Narathiwat. Το πλοίο εντόπισε το ναυτικό της Ταϊλάνδης σε συνεργασία με την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Οι αρχές συνέλαβαν 8 άτομα, τα οποία είχαν βάψει ξανά το πλοίο και άλλαξαν και το όνομα του, από «Srikandi 515» σε «Chong Li 2».

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στο e-Nautilia, το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 3.100 τόνους φοινικέλαιο είχε αποπλεύσει από το Sampit στο Kalimantan με προορισμό το Gresik, στην ανατολική Java στις 8 Οκτωβρίου. Το πλοίο το κατέλαβαν πειρατές μία μέρα μετά τον απόπλου και έκτοτε δεν υπήρξαν νέα του.

Στις 17 Οκτωβρίου οι αρχές της Ινδονησίας διέταξαν να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μία εβδομάδα αργότερα, Μαλαισιανό αλιευτικό εντόπισε και περισυνέλλεξε τους 11 ανθρώπους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τα μέλη του πληρώματος, οι πειρατές τους έδεσαν τα χέρια και τα μάτια ενώ μετά από περίπου δύο εβδομάδες αιχμαλωσία τους αποβίβασαν σε μία σωσίβια σχεδία με νερό και φαγητό.

Για να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια Κάντε κλικ εδώ, ενώ αν θέλετε εξωτικές διακοπές στη μαγευτική Ταϊλάνδη και όχι μόνο, προλάβετε τις εντυπωσιακές προσφορές ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα