Χακάρισαν τα δεδομένα AIS του προσωπικού σούπερ Γιοτ του προέδρου Πούτιν

Η Anonleaks, μια γερμανική ομάδα που συνδέεται με την ακτιβιστική οργάνωση χάκερ Anonymous, έχει παραποιήσει τα δεδομένα του AIS για το προσωπικό γιοτ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι χάκερ μετέφεραν την αναφερόμενη θέση AIS του γιοτ Graceful στο νησί Snake Island, το μικρό αλλά στρατηγικό φυλάκιο της Ουκρανίας που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα άλλαξε επίσης το αναφερόμενο διακριτικό σήμα του γιοτ σε “Anonymo”.

Η πραγματική θέση του Graceful βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, στην απέναντι πλευρά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Λίγο πριν από την εισβολή, μετακινήθηκε από ένα ναυπηγείο στο Αμβούργο στο Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, όπου δεν είναι δυνατή η επιβολή των διεθνών κυρώσεων.

Το Graceful είναι ένα σούπερ γιοτ μήκους 82 μέτρων που κατασκευάστηκε από τα Ρωσικά ναυπηγεία Sevmash και ολοκληρώθηκε από έναν καλά αναγνωρισμένο Γερμανό ναυπηγό. Με τρία ανώτερα καταστρώματα, το σκάφος από χάλυβα και αλουμίνιο διαθέτει ευρύχωρα καταλύματα για 12 επισκέπτες και 14 μέλη πληρώματος.

Η Boat International αναφέρει ότι το εσωτερικό του φινίρισμα περιλαμβάνει “εργαλειοποιημένο δέρμα, ταπετσαρία στα εσωτερικά τοιχώματα, μάρμαρο, ανοξείδωτο χάλυβα, έβενο και ακατέργαστο τικ.

” Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα των χάκερς είπε ότι οι ενέργειές της δεν στοχεύουν στον ρωσικό λαό, αλλά στα κυβερνητικά όργανα που επέτρεψαν την εισβολή στην Ουκρανία. «Η επιχείρηση στοχεύει τον Πούτιν και τον κρατικό μηχανισμό που ελέγχεται από τον Πούτιν, τις κρατικές εταιρείες, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και άτομα και ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επωφεληθεί από το αυταρχικό σύστημα του Πούτιν για δεκαετίες».

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι έχουν χτυπήσει περισσότερα από 300 ρωσικά ΜΜΕ και ιστότοπους τραπεζών από τις 25 Φεβρουαρίου. Τη Δευτέρα, χακάρισαν επίσης τις αρχικές σελίδες πολλών ρωσικών κρατικών ιστοτόπων μέσων ενημέρωσης για να εμφανίσει ένα αντιπολεμικό μήνυμα, που υποτίθεται ότι γράφτηκε από Ρώσους δημοσιογράφους.

“Είμαστε απομονωμένοι από όλο τον κόσμο, έχουν σταματήσει να αγοράζουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Σε λίγα χρόνια θα ζούμε όπως η Βόρεια Κορέα”, ανέφερε ένα μήνυμα, που εμφανίζεται εν συντομία στις αρχικές σελίδες των TASS, Kommersant και Izvestia. “Για τι είναι αυτό; Για να μπει ο Πούτιν στα βιβλία της ιστορίας; Δεν είναι ο πόλεμος μας, ας τον σταματήσουμε!”

Διαβάστε ακόμα