Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο ZIM Kingston

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM Kingston και τώρα αυτό είναι ασφαλές, σύμφωνα με την Καναδική ακτοφυλακή. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στην Constance Bank στα ανοιχτά της Βικτώριας της Βρετανικής Κολομβίας.

Τα ρυμουλκά Maersk Tender, Maersk Trader και αυτό της ανοικτής θαλάσσης Atlantic Raven, παραμένουν στη σκηνή με τις καναδικές αρχές να παρακολουθούν το πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή. Πέντε μέλη του πληρώματος παραμένουν στο πλοίο. Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν ότι η φωτιά έχει περιοριστεί ως επί το πλείστον σε ένα μόνο σημείο με κοντέινερ στο μπροστινό μέρος του πλοίου.

Το CCGS Cape Calvert και το CCGS Cape Naden βοήθησαν στην εκκένωση 16 μέλη του πληρώματος από το ZIM Kingstonτο Σάββατο. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί σε μέλη του πληρώματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο καθώς το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο περίπου 5 μίλια μακριά από τη Βικτώρια, αφού νωρίτερα έχασε περίπου 40 κοντέινερ στη θάλασσα, δυτικά της εισόδου του στενού Χουάν ντε Φούκα.

Η αμερικανική ακτοφυλακή είπε ότι το Sector Puget Sound ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 12:49 π.μ. την Παρασκευή από τις Υπηρεσίες Ναυτικής Επικοινωνίας και Κυκλοφορίας του Prince Rupert, αναφέροντας ότι το ZIM Kingston ανέφερε ότι έχασε περίπου 40 εμπορευματοκιβώτια στη θάλασσα όταν το πλοίο έπαιρνε κλίση 35 μοίρες όταν έπεσε σε κακοκαιρία, 38 μίλια δυτικά του Στενό του Χουάν ντε Φούκα.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε σε δύο κοντέινερ και επεκτάθηκε σε τουλάχιστον 10 κοντέινερ στο κατάστρωμα, αν και φαίνεται ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα. Η καναδική ακτοφυλακή ανέφερε την Κυριακή ότι πραγματοποιείται πυρόσβεση με ψεκασμό νερού για την ψύξη του κύτους του πλοίου, καθώς λόγω της φύση των χημικών ουσιών που υπήρχαν στο πλοίο δεν ήταν εύκολη η άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Οι αναφορές λένε ότι δύο από τα κοντέινερ που καίγονται περιείχαν επικίνδυνα υλικά που ταυτοποιούνται ως αμυλοξανθικό κάλιο.

Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες οι πυροσβέστες αναμένεται να επιβιβαστούν την Δευτέρα στο πλοίο.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη ακτοφυλακή, στην αρχή ανακοινώθηκε ότι τα κοντέινερ περιέχουν γενικό φορτίο και όχι κάποιο επικίνδυνο και εύφλεκτο.

Διαβάστε ακόμα