Υπολείμματα αγνοούμενων βρέθηκαν στο μέρος βύθισης του Sewol


Οι αρχές της Νότιας Κορέας ταυτοποίησαν ένα οστό που βρέθηκαν στον χώρο βύθισης του ναυαγίου του MV Sewol στις αρχές Μαΐου ότι ανήκει σε έναν από τους εννέα ακόμη αγνοούμενους, σύμφωνα με το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας της χώρας.

Το οστό άνηκε στο δάσκαλο του Γυμνάσιου του Danwon Go Chang-seok, αναφέρει η Korea Herald. Η κνήμη 35 εκατοστών, η οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας υποβρύχιας αναζήτησης στο σημείο του ναυαγίου κοντά στο Jindo, ήταν η πρώτη σημαντική ανακάλυψη από την έναρξη της έρευνας, τον Απρίλιο.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ομάδα αναζήτηση βρήκε 16 κομμάτια οστών στο τέταρτο κατάστρωμα. Τα λείψανα φέρεται να ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν σε ένα μαθητή του Γυμνάσιου του Danwon, Cho Eun-hwa.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι ομάδες που διεξάγουν την έρευνα πάνω στο διασωθέν ναυάγιο βρέθηκαν 13 θραύσματα ανθρωπίνων οστών, ανέφερε η Korea Herald με βάση στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας. Εννέα κομμάτια βρέθηκαν μέσα σε ένα θάλαμο επιβατών στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίο, ενώ τα υπόλοιπα θραύσματα βρέθηκαν μέσα σε λάσπη που συνελέχθη από το τρίτο και το τέταρτο καταστρώματα.

Η Korea Herald προσέθεσε ότι τα θραύσματα θα σταλούν για ανάλυση DNA.

Το χωρητικότητας 6.800 τόνων φέρρυ MV sewol βυθίστηκε στις 16 Απριλίου 2014, στ’ ανοιχτά του νησιού Jindo επιφέροντας τον θάνατο 304 ανθρώπων. 250 επιβάτες του πλοίο ήταν μαθητές γυμνασίου που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας κατάφερε να ανασύρει το ναυάγιο από το βυθό της θάλασσας. Το σημείο βύθισης του πλοίου ήταν περίπου 44 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με το Sewol δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα