Ζεύγος Aframax από την Ιαπωνία παρήγγειλε η Thenamaris

Η συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Thenamaris παρήγγειλε δύο χωρητικότητας 111.900 dwt Aframax τάνκερ από την ιαπωνική ναυπηγική Sumitomo Heavy Industries.

Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας, τα δύο νεότευκτα προορίζονται για παράδοση το 2020 και θα νηολογηθούν στα νησιά Marshall.

Η τιμή του ζεύγους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons η τρέχουσα τιμή τους είναι περίπου στα 43 εκατομμύρια το ένα.

Με βάση την τελευταία παραγγελία η Thenamaris περιμένει να τις παραδοθούν συνολικά επτά νεότευκτα, στα οποία περιλαμβάνονται δύο δεξαμενόπλοια Suezmax υπό κατασκευή στην Hyundai Samso Heavy Industries, τρία πετρελαιοφόρα τύπου Aframax από τη Sumitomo και δύο πλοία μεταφοράς υγραερίου που κατασκευάζονται στη Hyundai Mipo Heavy Industries.

Έξι κατασκευής 2017 Aframaxes έχουν ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας μέχρι στιγμής φέτος.

Ο συνολικός στόλος της εταιρείας αποτελείται από 89 πλοία, μεταξύ των οποίων 60 δεξαμενόπλοια, 19 φορτηγά πλοία μεταφοράς φορτίου χύδην και 3 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μαζί με τρία πλοία μεταφοράς LNG και τρία πλοία μεταφοράς LPG από την Thenemaris LNG.