Ζεύγος capesizes εξασφάλισε η Seanergy

e_r_bavaria
Η Ελληνική ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings, επιβεβαιώνοντας το ότι βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης του στόλου της, προχώρησε στην αγορά δύο μεταχειρισμένων capesizes χωρητικότητας 180,000dwt στην τιμή των 20,75 εκατ. δολαρίων το καθένα.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ξένα ναυτιλιακά sites ανέφεραν ότι η, συμφερόντων της Κλώντια Ρέστη, Seanergy βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την αγορά τριών capesizes από την γερμανική ER Schiffahrt για 62,25 εκατ. δολάρια συνολικά. Τα εν λόγω πλοία ήταν το ER Bayern, το ER Bavaria και το ER Boston.

Και τα τρία κατασκευάστηκαν το 2010 από την κορεάτικη Hyundai Heavy Industries, ωστόσο, η Seanergy επιβεβαιώσε την απόκτηση των δύο εκ των τριών πλοίων (ER Bayern, ER Bavaria), με άγνωστη την τύχη του τρίτου (του ER Boston).

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, σχολίασε: “Το τίμημα της εξαγοράς είναι πολύ ευνοϊκό σε σύφκριση με παρόμοια μεταχειρισμένα Capesize πλοία, τα οποία κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 35 εκατομμύρια δολλάρια την τελευταία 5ετία”.

Η αγορά του ζεύγους θα χρηματοδοτηθεί από τα εξασφαλισμένα δάνεια και τις συμφωνίες χρηματοδότησης που έχει κλείσει με τράπεζες το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ Νοεμβρίου του 2016 και Ιανουάριου του 2017.

Διαβάστε ακόμα