10 αγνοούμενοι από βύθιση πλοίου στην Μαύρη Θάλασσα

Ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο με 10μελές πλήρωμα βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Το κατασκευής 1974 πλοίο Bilal Bal βυθίστηκε λίγο μετά την αποστολή ενός σήματος κινδύνου τις πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα. Η αιτία της βύθισης είναι ακόμα άγνωστη.

Το πλοίο μετέφερε χυτοσίδηρο από την βορειοδυτική επαρχία της Μπούρσα στη βόρεια επαρχία Zonguldak, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

“Δυστυχώς, ένα από τα φορτηγά πλοία μας βυθίστηκε … στη Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντίν. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, προσέθεσε.

Τρεις βάρκες, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο που ανήκαν στην ακτοφυλακή πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από χθες. Έχουν βρεθεί άδειες σωσίβιες λέμβοι καθώς και μερικά σωσίβια, ανέφερε η ακτοφυλακή.

Πέντε βάρκες αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις, καθώς και ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα (ROV) από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα