10 τραυματίες από φωτιά σε φέρι μπόουτ ανοιχτά του Ντόβερ[vid]

fwtia_se-ferry_

Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς μια πυρκαγιά ξέσπασε στο “Dieppe Saeways”, το ταχύτατο φέρι μπόουτ (τύπου Ropax) της DFDS Seaways, προκαλώντας τον τραυματισμό 10 ατόμων.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν το πλοίο πλησίασε το Ντόβερ και προκλήθηκε από υπερθέρμανση ενός λέβητα στο μηχανοστάσιο. Το πλοίο εκκενώθηκε άμεσα από τους 316 επιβάτες και το πλήρωμα του. Η DFDS ακύρωσε τα δρομολόγια των 19:15 και 12.30 π.μ. από το Dover, ενώ αποκλείστηκε η πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Α20.

Τρεις πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα από τις φλόγες. Δέκα συνολικά άτομα εξετάστηκαν στο σημείο του ατυχήματος, πέντε εκ των οποίων μεταφέρθηκαν αρχικά στο William Harvey Hospital κι έπειτα στο East Grinstead Hospital, υποφέροντας από εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Επίσης, τρεις μετεφέρθησαν στη μονάδα ελαφρών τραυματισμών του Ντόβερ για προληπτικούς λόγους.

Εννέα πυροσβεστικά οχήματα και 45 πυροσβέστες καθώς και ασθενοφόρα παρακολούθησαν το πλοίο να ελλιμενίζεται στο Ντόβερ. Στις 6 μ.μ. περίπου η πυροσβεστική κατάφερε να κλείσει το λεβητοστάσιο, στις 10.30 μ.μ., ο αριθμός των πυροσβεστικό είχε μειωθεί σε έξι και η όλη επιχείρηση πυρόσβεσης δεν τέλειώσε πριν τις 02.03 π.μ. της επόμενης μέρας.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Μόλις σταμάτησε η πυρόσβεση, καλέστηκαν οι ερευνητές της πυροσβεστικής και η ομάδα διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων, για να εξετάσει το πρωί την αιτία του συμβάντος.

Μερικοί από τους εργαζόμενους της DFDS που υπέστησαν ελαφρά τραύματα γύρισαν πίσω στη δουλειά. Πέντε μέλη του πληρώματος έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και ένα παρέμεινε υπό προληπτική παρακολούθηση εξαιτίας της εισπνοής καπνού.

Διαβάστε ακόμα