100 κατεστραμμένα οχήματα από πυρκαγιά σε πλοίο PCTC [vid]

courage_fire_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων που έπιασε φωτιά στα ανοικτά των ακτών της Essex έχει φτάσει στο Σαουθάμπτον.

Το αμερικανικό πλήρωμα του Ro Ro M/V Courage φέρεται να είναι ασφαλές μετά το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς στο φορτίο του πλοίου την Τρίτη το βράδυ, η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσω του συστήματος CO2 του πλοίου. Το πλοίο πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Isle of Wight πριν συνεχίσει για Σαουθάμπτον, τον ήδη προγραμματισμένο προορισμός του.

100 κατεστραμμένα οχήματα, σε σύνολο 600, αναμένεται να βρεθούν όταν η Πυροσβεστική του Χάμσαϊρ εισέλθει στο αμπάρι του πλοίου. Δεν αναμένεται να υπάρχουν θέματα σχετικά με περιβαλλοντική ρύπανση. Η πυροσβεστική υπηρεσία θα περιμένει μέχρι την Παρασκευή για να επιθεωρήσει το φορτίο του πλοίου, επειδή οι πυροσβέστες “πρώτα πρέπει να επιβεβαιώσουν δεν υπήρξαν υπόλοιπες εστίες φωτιάς”.

Μια η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Hampshire δήλωσε στο BBC: “Το πλοίο ελέγχθηκε χθες το βράδυ χωρίς να βρεθούν τίποτα εμφανή σημάδια φωτιάς και με τον χώρο να παραμένει δροσερός. Αυτή η κατάσταση είναι σταθερή χωρίς άμεσο κίνδυνο ή απειλή πυρκαγιάς. Τα επόμενα βήματα είναι να εκτιμήσουμε τις ζημιές, να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν εναπομείνασες εστίες φωτιάς και να αρχίσει η διαδικασία του εξαερισμού για να γίνει το πλοίο ασφαλές για άλλους οργανισμούς και πληρώματα”.

Το Λιμενικό του Ηνωμένου Βασίλειου (MCA) έχει εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση απαγόρευσης του πλοίου να κινείται μέχρι να κριθεί ασφαλές.

Το M/V Courage είναι ένα χωρητικότητας 52.288 grt οχηματαγωγό πλοίο τύπου PCTC (Pure Car Truck Carrier), κατασκευασμένο το 1991. Τα PCTC είναι μια κατηγορία RoRo που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα βελτιστοποιημένο σύστημα μεταβολής της δύναμης και με δυνατότητα ανύψωσης των καταστρωμάτων που βρίσκεται το κύριο τμήμα του φορτίου. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στο πλοίο να αναδιαμορφώνεται γρήγορα για να φιλοξενήσει διαφορετικά φορτία και να μεγιστοποιήσει την ικανότητα ανύψωσης. Τα συστήματα ράμπας είναι μόνιμα προσαρτημένα έτσι ώστε να είναι πραγματικά αυτάρκη.

Το πλοίο ανήκει στην American Roll-On Roll-Off Carriers (ARC). Η εταιρεία παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες Ro-Ro στις Ηνωμένες Πολιτείες και προσφέρει υπερωκεάνιες υπηρεσίες για τη μεταφορά αυτοκινήτων, φορτηγών, στρατιωτικών οχημάτων, ελικοπτέρων, και συναρμολογούμενων φορτίων και έχει μια συμφωνία ναύλωσης του χώρου με τη Wallenius Wilhelmsen Logistics. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στο Woodcliff Lake του Νιού Τζέρσεϊ. Η American Roll-On Roll-Off Carriers LLC είναι θυγατρική της American Roll-On Roll-Off Carriers Holding LLC.

Τον Οκτώβριο η ARC υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων με την TOTE Services για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων. Οι υπηρεσίες της Tote εδράζονται στο Jacksonville της Φλόριντα.

Η ARC δήλωσε στο BBC ότι δεν γνωρίζει πόσο μεγάλη ζημιά το πλοίο ή το φορτίο είχε υποστεί, ενώ πρόσθεσε ότι μετέφερε ένα μείγμα εμπορικών και αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων.

Cargo_Ship_Courage_Recovery_back_in_ABP_Southampton_-_YouTube

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την άφιξη του M/V Courage στο Σαουθάμπτον

Διαβάστε ακόμα