10η σερί πειρατική επίθεση στο Δέλτα του Νίγηρα – 2 όμηροι

prime_lady_peiratiki_epithesi_

Όπως είχε προειδοποιήσει και η Dryad Maritime Intelligence σε μήνυμα της για τον αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων και απαγωγών στον Κόλπο της Γουινέας, την Παρασκευή, άλλο ένα πλοίο εφοδιασμού μόλις δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά του Δέλτα του Νίγηρα, σηματοδοτώντας το δέκατο τέτοιο περιστατικό κατά τις τελευταίες εβδομάδες ακριβώς έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το μήκους 67 μέτρων και με Νιγηριανή σημαία πλοίο ανεφοδιασμού Prime Lady, το οποίο ανήκει στην βρετανική εταιρεία Prime Gulf International, δέχθηκε επίθεση στις 6 Μαρτίου περίπου 15 ναυτικά μίλια από την ακτή, ενώ έπλεε από το Onne στο Utpotiki. Ο καπετάνιος και ένα άλλο μέλος του πληρώματος φέρονται να έχουν απαχθεί.

Οι αναλυτές της Dryad σημειώνουν σε μια ηλεκτρονική έκθεση ότι “το ήμισυ των επιθέσεων, είχαν ως αποτέλεσμα την απαγωγή των ανώτερων μελών του πληρώματος για λύτρα. Οι άλλες επιθέσεις είναι σχεδόν όλες αποτυχημένες προσπάθειες απαγωγής του πληρώματος”.

Αυτή η τελευταία επίθεση τονίζει επίσης την απόλυτη ανάγκη τα πληρώματα των πλοίων που επιχειρούν στην περιοχή να διατηρήσουν την υψηλότερη δυνατή κατάσταση επαγρύπνησης και ετοιμότητας, ιδίως παρατηρώντας με προσοχή τις κινήσεις της τοπικής κυκλοφορίας και όντας σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές. σύμφωνα πάντα με την Dryad.

«Τα πληρώματα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν επιχειρούν μακριά από τις τοπικές δυνάμεις ασφάλειας που παρέχεται από το Νιγηριανό ναυτικό ή τις πετρελαϊκές εταιρείες” και όλα τα περιστατικά πρέπει να αναφέρονται άμεσα στο Κέντρο Πληροφόρησης της IMB για την Πειρατεία, αναφέρεται στην προειδοποιητική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα