11 αγνοούμενοι από βύθιση φορτηγού πλοίου στο Χονγκ Κονγκ

vithisi_fortigou_ploiou_

Ένα κινέζικο φορτηγό πλοίο βυθίστηκε λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα του Χονγκ Κονγκ, μετά από σύγκρουση με άλλο κοντέινερσιπ. Το ατύχημα συνέβη σήμερα νωρίς το πρωί κοντά στο νησί Po Toi που βρίσκεται στην άκρη της επικράτειας του Χονγκ Κονγκ.

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, που συντονίζει το Διασωστικό Κέντρο του Γκουανγκτόνγκ, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Το μήκους 97 μέτρων φορτηγό πλοίο Zhong Xing 2 με 12μελές πλήρωμα μετέφερε τσιμέντο από την πόλη Χαϊκού της επαρχίας Hebei στην επαρχία Hainan κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας του Χονγκ Κονγκ.

Ένας κρατικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το εγχώριο πλοίο συγκρούστηκε με το μήκους 300 μέτρων και χωρητικότητας 79.400 τόνων νηολογημένο στα Νησιά Μάρσαλ κοντέινερσιπ MOL Motivator, που έφευγε από το Χονγκ Κονγκ για το Yantian του Γκουανγκτόνγκ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ένας άνδρας διασώθηκε από αλιευτικό σκάφος και στάλθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα έντεκα μέλη του πληρώματος αγνοούνται.

Από το Χονγκ Κονγκ στάλθηκαν στο σημείο του ατυχήματος πέντε σκάφη του Λιμενικού, τρία πυροσβεστικά πλοία, δύο σκάφη κατάδυσης και ένα κυβερνητικό ελικόπτερο.

Τα πλοία που πλέουν κοντά στην περιοχή σύγκρουσης έχουν προειδοποιηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει ένα βυθισμένο πλοίο δίπλα τους και τους έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν.

Το έργο της διάσωσης δυσκολεύει η πρόβλεψη για άσχημες καιρικές συνθήκες της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ, που εξέδωσε κίτρινο προειδοποιητικό σήμα για καταρρακτώδη βροχή σε τμήματα της επικράτειας κατά την διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε ακόμα